Cioloș: PSD ne-a atacat mârlănește, în loc să-și aplice programul. PNL, retorică ipocrită

Dora Vulcan | 02.04.2018

Fostul premier Dacian Cioloş spune că pe site-ul viitorului partid Mişcarea România Împreună s-au înscris în jur de 30.000 de persoane, dintre care 17.000 și-au exprimat dorinţa de a deveni membri de partid iar 11.000 sunt dispuși să facă voluntariat. El spune că România are nevoie de tineri care să se implice în politică și că PSD a preferat să atace viitoare formațiune ”mârlănește” în loc să se țină de promisiunile făcute în campanie.

Pe aceeași temă

 

 

 "După tot ce s-a întâmplat în februarie 2017 cu Ordonanţa 13 şi nu numai ne-am dat seama că România are nevoie de oameni tineri care trebuie să fie pregătiţi să îşi asume un viitor politic Astfel, am pregătit o alternativă politică, un braţ politic, care să iasă din Platforma 100",  spune Dacian Cioloș, liderul partidului Mișcarea România Împreună. 

 

Acesta a mai spus că din ce în ce mai mulţi români înţeleg că trebuie să se implice nu doar protestând ci şi să vină cu soluţii.

 

În loc să-și aplice programul, PSD ne-a atacat mârlănește”, a mai spus Dacian Cioloş.

 

"E important ca România să nu rămână în afara UE, trebuie să fim prezenţi acolo, să nu rămânen în urmă. Politicienii actuali în loc să vină cu idei şi să pună România acolo unde îi este locul în Uniunea Europenă aleg să fugă după Soros şi după corporaţii", a mai precizat acesta, adăugând că Guvernul săi a lăsat o țară credibilă la nivel european. „Actuala putere nu are credibilitate la nivel european”, a completat el.

 

Cioloş a afirmat că 2017 a fost un an de regres. "E un an în care mulţi români ai înţeles că nu mai trebuie să aşteptăm ca altcineva să facă lucrurile în ţară şi că plecarea din ţară nu este o soluţie pe termen lung, ci doar una de disperare", a completat el.

 

 

 

Cioloș: Nu regret că nu m-am înscris în partide. M-am ținut de cuvânt

 

Întrebat dacă are vreun regret că nu a intrat în PNL înainte de alegerile parlamentare, Dacian Cioloş a spus că: "Nu regret că mi-am ţinut cuvântul în faţa Parlamentul. M-am ţinut ce mi-am asumat, adică o guvernare independentă. Eu am spus că nu voi intra în niciun partid politic. Am făcut exact acest lucru".

 

„În loc să se reformeze, PNL a abordat o retorică ipocrită”, a completat el.

 

 

În ceea ce priveşte faptul că platforma civică „Împreună” îl acuză pe Dacian Cioloș de plagiat, acesta a spus că: "Nu cred că cineva poate să aibă exclusivitate pe un cuvânt din dicţionar. Se protejează o sintagmă".

 

„Nu putem fi acuzați că am furat cuvântul ÎMPREUNĂ, a declarat Cioloş.

 

Mii de susținători înscriși pe site

 

"Am înţeles astăzi, acum, după-masă, de la colegi, că avem în jur de 30.000 care s-au înscris deja pe site-ul viitorului partid şi dintre care circa 17.000 spun că îşi doresc să devină membri în momentul în care partidul va avea o existenţă legală, deci ei vor primi un formular de înscriere automat după ce partidul va avea o existenţă legală şi un alt lucru pozitiv, surprinzător pentru mine, e că din cei 30.000 sunt 11.000 care sunt gata să facă voluntariat pentru a susţine acest partid", a declarat Cioloş la Realitatea TV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22