Cioloş: Am convenit cu Macron să lucrăm pentru nominalizarea şefului Parchetului European

Dora Vulcan | 06.07.2019

Liderul Grupului Renew Europe din PE, Dacian Cioloş, spune că a convenit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, să realizeze împreună nominalizarea şefului Parchetului European.

Pe aceeași temă

Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, din care face parte și partidul președintelui Emmanuel Macron, spune că a convenit cu preşedintele Franţei să realizeze împreună "nominalizarea şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a obţinut în Parlamentul European".

"Azi am discutat cu preşedintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-şef european. Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a obţinut în Parlamentul European", a scris Cioloş pe Facebook.

Cioloș declarase miercuri că, după repartiţia funcţiilor de conducere stabilită în Consiliul European de marţi, candidatura Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European se bucură de un nou argument – cel al echilibrului geografic.

Fostul premier a anunțat că se va implica în negocieri cu partenerii francezi din interiorul grupului Renew pentru a o ajuta pe fosta șefă DNA să ajungă procuror-șef european.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi în cursa pentru șefia Parchetului European, este favorit să preia șefia Parchetului Național Financiar francez, echivalentul DNA din Franța. Dacă acesta va fi numit în fruntea DNA-ului francez, Consiliul UE nu ar mai avea niciun motiv să se opună numirii lui Kovesi la sefia Parchetului European.

Discuțiile despre numirea procurorului șef european au fost sistate înainte de alegerile europarlamentare după mai multe runde de negocieri eșuate între Parlament și Consiliu, determinate de faptul că PE a susținut-o pe Kovesi iar Consiliul, pe Francois Bohnert.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22