Cioloş consideră pertinentă concluzia CNATDCU: Kovesi nu a plagiat lucrarea de doctorat VIDEO

E.b. | 08.12.2016

Premierul Dacian Cioloş comentează, într-un interviu acordat agenţiei de presă News.ro, decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a stabilit că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat.

Pe aceeași temă

 

Premierul spune că o consideră pertinentă, atât timp cât a fost luată de "o instituţie abilitată să facă acest lucru, cu oameni profesionişti, care sunt în măsură să îşi asume aceste decizii".

 

"Atâta timp cât ea a fost luată de o instituţie care e abilitată să facă acest lucru, de oameni profesionişti, nu pot decât să o consider la fel, pertinentă. Nu am eu expertiza să judec o lucrare de doctorat", a declarat premierul Dacian Cioloş,conform News.ro,  întrebat cum apreciază decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a stabilit că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat.

 

El a spus că, în calitate de prim-ministru, a vrut să se asigure că această structură, CNATDCU, funcţionează pe baza unui regulament care să fie clar, a unor principii clare şi cu oameni profesionişti.

 

"Eu, ca prim-ministru, am vrut să mă asigur că această structură care este CNATDCU funcţionează pe baza unui regulament care să fie clar, a unor principii care să fie clare şi că are oameni profesionişti care sunt în măsură să-şi asume aceste decizii. Şi până acum, prin deciziile pe care le-au luat, nu am făcut decât să constat că a fost cazul", a mai afirmat premierul în interviul acordat News.ro.

 

VEZI IMAGI

 

 

*******

 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat, a decis, joi, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a arătat că retragerea titlului de doctor ar fi o decizie excesivă şi neadaptată.

 

Comisia de lucru a notat în raportul ce a fost însuşit de Consiliul General al CNATDCU că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi prezintă preluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform normei academice, dar acestea reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce înseamnă aproape 4% din teză.

 

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat, după decizia CNADTCU, că la universităţile cu ”toleranţă zero la copiat” în cazuri similare cu cel al Codruţei Kovesi se solicită refacerea tezei şi aceasta nu ajunge să fie susţinută. Ministrul a spus că, dacă vor fi formulate contestaţii la decizia CNATDCU, acestea vor fi cu siguranţă analizate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22