Ciolos critica alerta europeana pe tema branzei romanesti: Nu putem accepta asemenea greseli

Vlad Toma | 21.03.2016

Dacian Cioloş, premierul României, a declarat astăzi, în timpul unei vizite în judetul Alba, ca va cere Comisiei Europene sa clarifice situatia alertei gresite declansate de Italia in privinta branzeturilor romanesti.

Pe aceeași temă

 

Autoritatile de la Roma au anuntat initial in mod gresit că brânza de la Brădet care ar fi îmbolnăvit un bebeluş român în Italia era de oaie şi nu de vacă, transmite Digi24.

 

„A fost o alertă greșit dată de autoritățile italiene, care - o dată ca au vorbit de laptele de oaie și nu de laptele de vacă și, mai mult, înțeleg că alerta a vizat exact produsele de la Brădet și nu altele. Comunicarea care a venit de la comisie a fost prea generală și am cerut clarificarea lucrurilor acestora.

 

Eu am și transmis prin reprezentanța noastră la Bruxelles, către Comisia Europeană, că dacă aceste lucruri nu sunt clarificate, eu voi lua o poziție foarte clară, pentru că nu pot să accept astfel de erori care au impact asupra economiei agroalimentare românești - și știu foarte bine despre ce vorbesc”, spune Dacian Cioloș.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22