Cioloș, despre invitația liberalilor pentru crearea unui guvern: Florin Cîțu este o non-soluție

Redactia | 20.10.2021

Dacian Cioloș a făcut primele declarații după ce Guvernul propus de liderul USR nu a reușit să treacă de Parlament, obținând doar 88 de voturi. Cioloș a spus despre Florin Cîțu că este o ”non-soluție”.

Pe aceeași temă

El a spus, însă, că partidul său rămâne deschis la alianțe pentru găsirea unei soluții de guvernare.

Liderul USR a mai spus că partidul său și-a asumat guvernarea și nu se simte folosit din această cauză, iar cei care au prelungit criza politică și sanitară sunt PSD și PNL, în opinia lui Cioloș.

Dacian Cioloș a mai spus că ”mingea se întoarce la președinte” și că refuză să comenteze sau să speculeze orice situații ipotetice pe care le-a numit, de asemenea, non-soluții: „PNL și PSD n-au permis discutarea moțiunii de cenzură la timp”, a mai spus liderul USR.

Principalele declarații ale lui Dacian Cioloș:

  • Ei sunt cei care au prelungit situația de criză politică în care ne aflăm, n-au făcut nicio propunere alternativă însă azi au vorbit de lipsa unei soluții. USR și-a făcut datoria, noi rămânem în continuare cu această responsabilitate de găsirea unei soluții, însă celelalte partide trebuie să își asume responsabilitatea pentru ce au făcut și pentru că ei caută alternative pentru cum să iasă mai bine din această situație.

  • Mingea se întoarce la președinte. Nu speculăm și nu comentăm despre ce poate să facă un partid sau altul pentru că au stat deoparte, nu și-au asumat responsabilități. Aștept să vedem cum își asumă soluții adevărate. Soluțiile înseamnă în primul rând asumare și n-am văzut asta până acum.

  • Când vrei să spui că n-ai o soluție spui că vii tot cu acela care a picat deja în Parlament. Florin Cîțu a picat în Parlament. Suntem în situația asta pentru că Florin Cîțu a adunat o majoritate puternică în Parlament care l-a trimis acasă.

  • Dați-mi voie să nu mai comenteze situații ipotetice care sunt non-soluții. Să vedem dacă au și alte variante. În urmă cu o săptămână eu am fost și m-am întâlnit cu conducerea PNL, cu Florin Cîțu și n-am văzut de atunci alternative. USR este un partid pragmatic care propune soluții și discută soluții.

  • Nu ne-am simțit deloc folosiți pentru că cei de bună credință au putut să vadă că am avut un adevărat program cu soluții pentru ieșirea din criză, suntem singurii care au pus ceva pe masă, în rest sunt doar povești. E mai mult de o lună pierdută pentru că de când a fost depusă moțiunea a trecut mai bine de o lună de zile în care cei care au declanșat criza nu au venit cu nicio soluție.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22