Cioloș: Franța o sprijină pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european

Laurentiu Gheorghe | 17.07.2019

Laura Codruța Kovesi va fi sprijinită și de Franța pentru șefia Parchetului european, a declarat Dacian Cioloș, liderul New Europe din Parlamentul European, scrie Politico.eu.

Pe aceeași temă

„Guvernul francez va informa Consiliul în viitorul apropiat că a decis să o sprijine pe Laura Codruța Kövesi”, a afirmat Dacian Cioloş, citând ceea ce a numit „informații recente".

„Sper ca acest lucru să deschidă drumul pentru o decizie în această direcție", le-a spus Cioloș ziariștilor prezenți la Strasbourg.

Potrivit Politico.eu, un oficial francez apropiat de Macron a confirmat că Parisul intenționează să o sprijine pe Kovesi.

Un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice a Franței la UE a declarat: „Nu pot confirma nimic legat de Bohnert la acest stadiu.”

Prima oară, informația privind decizia Franței de a o susține pe Kovesi în detrimentul propriului candidat, Jean-François Bohnert, fusese anunțată de Financial Times, citând surse oficiale franceze şi române

Decizia a fost luată după ce preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a a avut câștig de cauză luna trecută în negocierile cu Germania şi alte state UE pentru alocarea funcţiilor de conducere în cadrul Uniunii Europene, inclusiv prin desemnarea Christinei Lagarde, din Franţa, pentru postul de preşedinte al Băncii Centrale Europene, dezvăluie Financial Times.

Un oficial francez a declarat pentru Financial Times că decizia de a fi susţinută Laura Codruţa Kovesi are rolul de a asigura un echilibru geografic mai bun al funcţiilor de conducere în Uniunea Europeană, dat fiind că încă nu există niciun post alocat Europei de Est; de asemenea, decizia evidenţiază angajamentul Parisului în sensul respectării statului de drept şi în favoarea eforturilor Laurei Codruţa Kovesi de a susţine aceste principii în România. „Decizia va permite şi constituirea rapidă a Parchetului european, pe care noi l-am susţinut activ”, a declarat oficialul francez.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22