Cioloș: Mulți dintre inconștienții pe care lumea îi ascultă sau îi citește sunt niște iresponsabili

Laurentiu Gheorghe | 08.07.2020

Dacian Cioloș, i-a criticat pe „inconștienții” și „iresponsabilii” care neagă pandemia: „Cheloo de la Paraziții, Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii”.

Pe aceeași temă

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a făcut un apel miercuri la guvern să se mobilizeze pentru a găsi rapid soluțiile sanitare și legislative prin care pandemia poate fi stăpânită, lansând totodată critici dure la ”iresponsabilii” și ”inconștienții” care se joacă cu soarta românilor, dându-i ca exemple pe Cheloo de la Paraziții, Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii.

Reacția liderului PLUS vine în ziua în care România a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus de la izbucnirea panedemiei și în contextul în care nu există bază legală pentru a-i izola sau carantina pe cei bolnavi sau pe cei care se întorc din zone roșii.

„Terminați cu prostiile, cu certurile pe subiecte unde și medicii sunt în dificultate, nu e momentul pentru glume și conspirații. Cheloo de la Paraziții, Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii nu sunt exemple demne de urmat și nu pot da lecții despre reguli sanitare. În acest moment, vedem cum orice greșeală poate aduce mai mulți infectați și mai multe decese. Mulți dintre inconștienții pe care lumea îi ascultă sau îi citește sunt niște oameni iresponsabili care se joacă cu soarta concetățenilor lor”, a scris Cioloș pe Facebook.

Liderul PLUS a subliniat că guvernul are datoria de a se mobiliza „și de a termina cu amatorismele”, să scrie legi corecte și să găsească sprijin parlamentar, chiar dacă are un număr mare de politicieni ostili, „pentru că asta înseamnă să guvernezi, nu să împarți posturi la prieteni”.

„Fac un apel către cei responsabili să se trezească în ultimul ceas și să se pună la aceeași masă – miniștri, parlamentari, specialiști epidemiologi și comunicatori – pentru a găsi rapid soluțiile sanitare și legislative prin care pandemia poate fi stăpânită. Creșterea numărului de cazuri zilnice este un indicator extrem de grav care ne arată că legile incoerente scrise în ultimii 30 de ani și relaxarea prea bruscă a regulilor pun în real pericol populația României”, a avertizat Cioloș.

Fostul premier a spus că îl îngrijorează și faptul că, dacă țara noastră nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola, cu consecințe economice grave pentru economia noastră și pentru bunăstarea cetățenilor.

„Sunt conștient de faptul că o mare parte a populației trece printr-o perioadă complicată, plină de incertitudini. După perioada de izolare prelungită, mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, alții au rămas fără o parte a veniturilor și nu mai pot supraviețui dacă se ajunge la măsuri la fel de stricte ca în primăvară. Tocmai pentru protejarea celor vulnerabili sanitar și economic trebuie găsite rapid soluții acum, cât mai repede. PSD și PNL să nu se joace cu pandemia! Să realizeze ca suntem în fața unui val doi care riscă să fi mai mare și periculos decât primul. Dacă nu o vor face, vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire. Și de fiecare deces”, a conchis președintele PLUS.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22