Cioloş: O prăpastie între sectorul public şi privat în ce priveşte tehnologia informaţiei

E.b. | 03.11.2016

Premierul Dacian Cioloş, a declarat, joi, în cadrul forumului România Digitală - Industrie 4.0, că a identificat, încă de la începutul mandatului său, ”o prăpastie majoră” între sectorul public şi sectorul privat în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiei informaţiei.

Pe aceeași temă

 

 

El a precizat că Guvernul a fixat în acest sens o strategie în jurul a trei obiective: o coordonare mai bună a investiţiilor în domeniul IT, susţinerea cercetării şi a antreprenoriatului şi măsuri pentru a atrage pofesionişti specializaţi în sectorul public, conform News.ro.

 

”Încă de la începutul mandatului am identificat şi am definit o discrepanţă, o prăpastie majoră între sectorul public şi sectorul privat în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiei informaţiei. Pe de-o parte, în sectorul privat, am constatat performanţa şi potenţialul uriaş în domeniul IT şi în capacitatea de inovare. Pe de altă parte, sectoare vitale precum educaţia, sănătatea, asistenţa socială, agricultura, politica fiscală se dezvoltă prea încet şi ţin pasul cu greu cu nevoile oamenilor, dar şi cu evoluţia din alte ţări”, a declarat Dacian Cioloş.

 

De asemenea, premierul a spus că a constatat că birocraţia este puternic înrădăcinată în administraţie, ceea ce înseamnă drumuri, consum de energie şi bani atât pentru sectorul public, cât şi pentru contribuabili şi pentru cetăţeni. Pe de altă parte, şeful Executivului a afirmat că, dacă privim spre exterior, România are în momentul de faţă toate atuurile pentru a deveni un actor important pentru regiune în construcţia europeană şi în plan global, ”atuuri care, din păcate, nu sunt valorificate la întregul lor potenţial”.

 

El a spus că, în acest sens, a lucrat cu mai multe ministere cu atribuţii în domeniu şi după câteva luni Guvernul a venit cu câteva măsuri. ”În primul rând este acest manifest pentru o Românie digitală pe care îl propunem şi aici ca şi în alte domenii suntem conştienţă că ceea ce am putut să facem în acest an este să pregătim terenul, să pregătim cadrul şi pachetul de măsuri şi cadrul instituţional pentru ca această idee să poată să continue în anii următori. Ne-am fixat astfel o strategie în jurul a trei obiective. Pe de o parte o coordonare mai bună a investiţiilor şi a cheltuirii banului public în domeniul IT cu rezultate pentru cetăţeni, cu rezultate care să se reflecte în performanţa administraţiei, în al doliea rând o susţinere a inovaţiei a cercetării, dezvoltării şi a antreprenoriatului şi în al treilea rând măsuri pentru a atrage pofesionişti specializaţi în sectorul public şi pentru a asigura stabilitatea lor, pentru a-i încuraja să vină să lucreze în sectorul public şi pentru a încuraja stabilitatea lor”, a afirmat Cioloş.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22