Cioloş: PNL nu a avut nicio jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR

Laurentiu Gheorghe | 25.11.2021

Dacian Cioloș consideră că singurele lucruri ce ţin unit Guvernul PNL-PSD-UDMR sunt împărţirea frăţească a sinecurilor şi a fondurilor publice. Liderul USR anunţă de asemenea un Guvern din umbră.

Pe aceeași temă

Dacian Cioloş spune că PNL şi PSD sunt interesate doar de împărţirea sinecurilor şi a banilor.

„PNL a mai guvernat cu PSD şi PSD a guvernat separat şi ştim ce a rămas în urmă: justiţia aruncată în aer, deficitul bugetar la cele mai înalte culmi chiar înainte de criză, cheltuieli bugetare în numele românilor, risipă de fonduri (...). Deci cam la asta ne aşteptăm, plus sinecurile care se împart între cele două partide. Dacă ne uităm la ce-i apropie şi ce-i desparte, vedem că în programul de guvernare, practic nu cred că şi-au bătut prea mult capul, au preluat de formă multe lucruri din programul de guvernare precedent, în schimb, au discutat foarte mult de împărţiri de funcţii şi nu s-au limitat la miniştri, la secretari de stat, vedem zilele acestea că se discută de împărţire politică inclusiv a funcţiilor din companiile de stat, unde evident că ei văd că sunt bani mulţi acolo de împărţit (...). Deci cam asta-i apropie de fapt pe PNL-PSD, sinecurile în funcţii de stat, într-un stat tot mai slăbit (...), plus bani, fondurile publice, care să fie împărţite frăţeşte între partide. Sper eu să nu arunce în aer PNRR, care ar trebui să fie o piatră de hotar în reformarea României pentru următorii ani şi miniştrii USR în sensul acesta au lucrat cât au fost în Guvern", declară liderul USR, la RFI.

Întrebat cum va reuşi USR să iasă în evidenţă ca partid de opoziţie, în condiţiile în care doar AUR se mai află în această situaţie şi este mult mai vizibil, Dacian cioloş a răspuns: ”Prin fermitate şi decenţă în ceea ce vom face, pentru că sigur, AUR e treaba lor ce fac. Eu cred că ei trebuie să dea explicaţii pentru ştiri false pe care le-au răspândit de la înălţimea tribunei pe care au obţinut-o şi ştiri false răspândite legate de pandemie din cauza cărora au murit oameni. Deci gălăgia asta are şi un cost (...). Intenţia noastră este să formăm un Guvern din umbră. Programul de guvernare îl avem şi l-am elaborat în mare parte cu colegii din PNL şi văd că ei n-au avut nici o jenă să păstreze măsuri pe care le-am decis împreună şi nu mă aştept să se bată pentru implementarea lor, dar o s-o facem noi (...). Vom vedea, câteva luni, un an-doi o să treacă repede şi oamenii care încă cred că România poate s-o ia pe calea cea dreaptă vor vedea cine luptă pentru ei şi cine continuă să facă ceea ce fac de 30 de ani, să lupte pentru posturi şi pentru bani în buzunarele partidelor sau acoliţilor de partid”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22