Cioloş: România nu se poate construi cu lideri mesianici. Lipsa implicării naşte monştri

E.b. | 06.11.2016

Dacian Cioloş a participat la mitingul PNL din Piata Revolutiei. A fost prima acţiune electorală de amploare a premierului. "Schimbarea începe în primul rând cu noi înşine!", le-a mai spus Ciolos celorde participanţilor la miting.

Pe aceeași temă

 

 

 

Dacian Cioloş şi-a ţinut discursul pe o altă scenă, amplasată în mijlocul mulţimii, nu pe cea a candidaţilor PNL.

 

UPDATE: Premierul Dacian Cioloş a afirmat, duminică, la mitingul PNL, că România nu se mai poate construi pe lideri mesianici, ci este nevoie ca fiecare să-şi asume schimbarea. ”Pentru mine, România guvernată cu bun simţ înseamnă România asumată prin propria conştiinţă. Lipsa implicării naşte monştri, e mult mai greu să ne batem cu aceşti monştri decât să o facem la timp şi să ne asumăm această implicare, prin vot şi tot ce trebuie făcut de Parlament şi Guvern”, le-a spus Cioloş liberalilor, conform News.ro.

 

Dacian Cioloş a venit la mitingul PNL chiar înainte de a susţine discursul. El a venit îmbrăcat într-o geacă şi blugi şi a vorbit de pe o mică scenă amplasată în mijlocul mulţimii.

 

”Sunt aici pentru că aţi decis să susţineţi platforma România 100 şi îmi doresc să nu fie o înşiruire de enunţuri, să nu fie o iluzie, cum ar spune un politician. Ele trebuie să ne modeleze fiecare acţiune în anii care vin. Din punctul meu de vedere, onestitatea, bunul simţ, a munci cinstit, a aştepta o renumeraţie după muncă, nu sunt iluzii. Simt că acest lucru este posibil, să coborâm idealurile în fapte şi în decizii de zi cu zi, nu doar când ne e uşor, dar şi când avem dificultăţi”, le-a spus Cioloş celor peste 20.000 de liberali prezenţi la mitingul din Capitală.

 

”Sunt multe lucruri pe care partidele le-au învăţat în aceşti 25 de ani, dar sunt multe lucruri pe care trebuie să le uităm. Să avem onestitatea, de la baza partidului până la vârf să respirăm onestitate, adevăr, să avem forţa să spunem că atunci când ne implicăm nu o facem pentru un interes propriu sau al unui grup, ci o facem pentru că am venit în politică să dăruim. Eu cu astfel de partide mi-aş dori să lucrez, şi sunt convins că astfel de atitudini ar duce la recâştigarea încrederii în partide şi că prin alegeri libere putem alege oameni oneşti”, a continuat Cioloş.

 

Referindu-se la clipul de susţinere pe care i l-au făcut liberalii, el a susţinut că România nu se mai poate construi cu lidei mesianici, ci are nevoie ca fiecare să provoace această schimbare: ”Am cerut de multe ori schimbare şi unor lideri să îşi asume schimbarea, de multe ori am cerut să o facă în locul nostru. V-aş ruga, întorşi acasă, să vă gândiţi în ce fel fiecare dinte noi putem să ne schimbăm pentru a cere apoi societăţii şi leadership-ului să se schimbe, să fie mai direct şi să fie cu bun simţ. Cred că schimbarea, astăzi, începe în primul rând cu noi înşine, fiecare în parte, şi apoi asumându-ne această schimbare în bine, a accepta că se poate şi altfel şi că noi, românii, suntem la fel de buni ca şi ceilalţi, această schimbare de atitudine se va traduce şi într-o schimbare în societate”.

 

”Nimeni, în nicio condiţie, nu îmi poate cere şi nu vă poate cere să minţim, să nu spunem adevărul de frica de a nu răni. Eu sunt convins că fiecare dintre noi are felul lui de a fi şi, în măsura în care îşi asumă, doar în această măsură, noi, ca societate, putem să evoluăm. Pentru mine, România guvernată cu bun simţ înseamnă România asumată prin propria conştiinţă”, a adăugat premierul.

 

E mult mai greu să ne batem cu aceşti monştri decât să o facem la timp şi să ne asumăm această implicare, prin vot şi tot ce trebuie făcut de parlament şi guvern. Sper să avem un parlament în care toţi parlamentarii să lucreze pentru oameni, absolut toţi. Unii oameni spuneau vrem România înapoi, eu cred că mai mult ca oricând, având România noastră, şi nu trebui că o cerem, e bine să vrem o Românie înainte!. Sper să vă văd la fel de entuziaşti în fiecare zi a vieţii”, şi-a încheiat Dacian Cioloş discursul.

 

 

UPDATE: Un mesaj video a transmis şi Neagu Djuvara: "Tranziţia către modernism a României a fost făcută de strămoşii PNL. Îi îndemn pe votanţi să voteze pentru PNL şi dl Ciolos, pentru că în momentul de faţă îl consider că fiind cel mai bun guvernant al României"

 

UPDATE: Leon Danaila, candidat PNL la Senat: "Ca medic, ştiu că doar competenta salvează vieţi, ca roman, ştiu că doar competenta salvează România. Decât să schimbăm tara, mai bine schimbăm conducătorii incompetenţi şi corupţi. Decât să plecaţi voi cei tineri din ţară, mai bine să plec din politica cei care nu s epricep. Implicaţi-vă, de pe margine nu putem schimba nimic... Avem nevoie de politiceni oneşti cu care să putem schimba România, iar Dacian Ciolos este un politican onest, care poate face o schimbare în bine. Niciun partid nu este perfect, dar între PSD şi PNL, PNL este un partid care poate face România mai bună", a spus Danaila.

 

UPDATE: Peste 20.000 de oameni participă, duminică, la mitingul PNL din Piaţa Revoluţiei din Capitală, la care va participa şi premierul Dacian Cioloş, susţinut de liberali pentru un nou mandat de prim-ministru. Cioloş îşi va ţine discursul pe o scenă amplasată în mijlocul mulţimii.

 

Militanţii PNL au venit la miting din toată ţara, unii plecând chiar din cursul nopţii spre Bucureşti, cum ar fi cei aproximativ 400 de liberali din Arad.
De la Alba au venit cu autocarele şi maşini personale 500 de militanţi, din Braşov - 750, iar de la Buzău – aproximativ 900. Din Constanţa au venit la miting circa o mie de liberali, cu autocare, microbuze şi maşini personale, iar de la Craiova – 750. Tot în jur de 750 de persoane au venit din Galaţi, din Hunedoara şi Iaşi – câte 500, iar de la Miercurea Ciuc – doar 20.
 Peste 1.500 de militanţi au venit din Ploieşti, cu maşini personale, de la Sibiu – 500, din Timişoara – 50, de la Vaslui – 250, iar din Vrancea - 400.
 
Cu toţii au venit cu pancarte şi steaguri.
 

Înaintea începerii mitingului, pentru a încălzi atmosfera, din megafoane răsunau melodii moderne, printre care şi o variantă remixată a celebrei ”Ciuleandra”.
 
Mitingul a început cu intonarea imnului naţional.
 
Pe scenă au urcat o sută de liberali, candidaţi şi lideri ai partidului, în special figurile noi. Toate discursurile vor fi titrate pe trei ecrane imense amplasate în spatele scenei.
 
La miting urmează să sosească şi Dacian Cioloş, care va vorbi însă de pe o scenă amplasată în mijlocul mulţimii, conform News.ro.

 

 

********

 

 

Partidul Naţional Liberal organizează azi, începând cu ora 17.00, în Piaţa Revoluţiei din Capitală, un miting pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare dar şi de susţinere a propunerii de premier Dacian Cioloş.

 

 

”Vreme bună de miting! Dacian Cioloş participă azi la prima sa acţiune electorală de amploare, în mijlocul oamenilor. Vino şi tu la ora 17.00 să-i vezi pe cei care, împreună cu Cioloş, pot îndrepta destinul României!”, este mesajul postat de PNL pe pagina de Facebook a partidului.

 

Partidul Naţional Liberal organizează, duminică, începând cu ora 17.00, în Piaţa Revoluţiei din Capitală, un miting pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare dar şi de susţinere a propunerii de premier Dacian Cioloş, potrivit unor surse din partid fiind vorba despre un eveniment inedit, cu prezentator şi discursuri ale unor personalităţi din afara politicii, susţinători ai acestui partid.

 

PNL a anunţat de sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook, evenimentul de lansare a candidaţilor la parlamentare dar şi a sloganului partidului la aceste alegeri.

 

”Dacă îl susţii pe Dacian Cioloş să conducă guvernul şi după alegerile din 11 decembrie, vino duminică alături de noi la mitingul de susţinere a lui Dacian Cioloş şi de lansare a candidaţilor PNL şi a programului de guvernare. Partidul Naţional Liberal a fost şi rămâne fidel principiilor care stau la baza Platformei România 100 şi are pentru funcţia de prim-ministru al guvernului rezultat după alegeri o opţiune fermă: Dacian Cioloş. Dacă eşti printre cei care nu doresc sub nici o formă un condamnat penal în fruntea guvernului, dacă nu vrei că gaşca infractorilor PSD să pună din nou mâna pe putere, vino alături de noi duminică, 6 noiembrie, în Piaţa Revoluţiei, să spunem împreună:  #goCiolos #goPNL”, se arată în mesajul de pe Facebook al PNL. 

 

 

Potrivit liberalilor, la miting sunt aşteptaţi în jur de 35.000 de susţinători, aceasta fiind capacitatea maximă pentru Piaţa Revoluţiei.

 

*******

 

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat, în contextul mitingului, ca circulaţia va fi restricţionată, duminică, între orele 15:00 - 20:00, după cum urmează:

    Pe Calea Victoriei, intre Piaţa Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Se va permite traversul pe Calea Victoriei în următoarele intersecţii: Str. Sevastopol, Str. Ghe. Manu, Bd. Dacia, Calea Grivitei (care va fi restricţionată de la intersecţia cu Bd. Dacia)
    Pe Str. Ştirbei Voda intre Calea Victoriei şi Str. Berzei. Se va permite traversul Str. Ştirbei Voda în următoarele intersecţii: Str. Popa Tatu, Str. Schitu Măgureanu, Str. Lutherana, Str. I. Câmpineanu;
    Pe Str. Dem. I. Dobrescu, intre Bd. Ghe. Magheru şi Calea Victoriei;
    Pe Str. Rosetti, intre Bd. Nicolae Bălcescu şi Calea Victoriei;
    Pe Str. Episcopiei, intre Str. George Enescu şi Calea Victoriei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22