Ciorbea, enervat de acuzațiile aduse: ”Tu nu auzi că am delegat? Taci din gură odată!”

Redactia | 17.10.2018

Întrebat de jurnaliștii Digi24.ro de ce nu și-a delegat atribuțiile pentru contestarea la CCR a ordonanței de urgență privind legile justiției, Avocatul Poporului Victor Ciorbea a avut o ieșire nervoasă. În aceeași zi, deputații USR au comunicat că acesta a plecat în concediu fără să-și delege atribuțiile.

Pe aceeași temă

 

 

Acuzat în spațiul public că a plecat în concediu cu o zi înainte de intrarea în vigoare a ordonanțe de urgență pe legile justiției și tocmai în ziua în care Opoziția a anunțat că va cere Avocatului Poporului să atace actul normativ la CCR, Victor Ciorbea a evitat un dialog cu reporterii Digi24.ro, pretextând că se află în avion și că nu mai poate vorbi timp de zece ore.

 

Întrebat de ce nu și-a delegat atribuțiile pentru ca instituția să poată fi sesizată cu privire la OUG de modificare a legilor Justiției, Ciorbea a avut o ieșire nervoasă:  „Tu nu auzi că am delegat?! Am delegat, taci din gură odată!”, a fost răspunsul Avocatului Poporului.

 

Ulterior, instituția a dat un comunicat cu privire la sesizările la OUG 92 în care spune că a făcut demersuri pentru concediu în urmă cu șase luni dar evită să tranșeze chestiunea delegării competențelor lui Ciorbea. 

 

„Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea precizează că perioada concediului de odihnă, pe care il efectuează în Statele Unite ale Americii ( 17-30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion și serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018.

 

Referitor la solicitările de formulare a unei excepții directe de neconstituționalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petițiile având acest obiect, sunt analizate de către specialiștii Biroului contencios constituțional și recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenți, jurisprudența Curții Constituționale a României, Curții Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum și concluziile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), după care urmează a fi luată o decizie.”

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22