Ciprian Ciucu demisionează de la CNI. El e candidatul M10 pentru primăria Capitalei

Tudor Despina | 15.02.2016

Ciprian Ciucu a demisionat din funcția de președinte al Consiliului Național de Integritate (CNI).

Pe aceeași temă

 

El a luat această decizie în condițiile în care va intra în cursa pentru Primăria București, cu susținerea partidului M10.

 

Candidatura mea la Primăria Bucureşti este o decizie personală, dar este o decizie care poate afecta şi vulnerabiliza atât ANI, cât și CNI, le poate supune unor atacuri politice care mă vor ținti pe mine și nu doresc ca acest lucru să se întâmple. Nu vreau ca cineva să spună că am avantaje de imagine pentru că sunt candidat, dar în același timp prezidez un consiliu care are rolul de a responsabiliza ANI”, spune Ciprian Ciucu, potrivit unui comunicat de presă transmis de M10.

 

El reprezintă societatea civilă în CNI: „Le mulțumesc colegilor din cele 14 organizații neguvernamentale pentru încrederea lor, îmi pare rău că i-am reprezentat doar un singur an. Sper să înțeleagă că nu fug de responsabilitatea pe care mi-au încredințat-o, ci, din contră, îmi asum una la fel de importantă. De asemenea, îi rog să fie atenți, așa cum au fost și până acum, la cum merge și ce se întâmplă cu ANI”, a adăugat Ciprian Ciucu, în context.

 

El și-a anunțat, duminica trecută, candidatura la primăria Capitalei cu susținerea M10. Programul său are la bază trei puncte esențiale:

 

“1. Să redăm bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor! Mai multe facilități pentru petrecerea timpului liber, sistematizarea traficului cu accent pe transportul în comun, facilitarea accesului la educație și îngrijire. 

 

2. Să punem Bucureștiul pe baze solide! Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuințelor și identificarea, împreună cu cetățenii, a unui model administrativ de secol XXI.

 

3. Să eliminăm corupția și risipa! Transparență totală a primăriei, participarea cetățenilor la definirea priorităților administrației publice, stabilirea și impunerea unor standarde de cost pentru cheltuielile și investițiile publice”, potrivit sursei citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22