Ciprian Ciucu ii cere presedintelui Iohannis sa nu promulge Legea finantarii partidelor

Vlad Toma | 01.04.2016

Ciprian Ciucu, candidat independent la Primaria Capitalei, i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Iohannis in care ii cere acestuia sa nu promulge Legea finantarii partidelor politice.

Pe aceeași temă

 

Ciucu considera ca legea situeaza partidele politice desupra cetatenilor si a firmelor de rand deoarece, conform modificarilor recente, depozitele bancare ale acestora nu vor putea fi executate silit daca sunt destinate campaniei electorale.

 

Cititi scrisoarea deschisa :

 

"Scrisoare deschisă adresată domnului Președinte Klaus Iohannis 
Ca de la candidat la fost candidat

 

Stimate domnule Președinte,

 

V-ați câștigat funcțiile în stat participând la alegerile locale și prezidențiale. Vă scriu pentru că am convingerea că mă veți înțelege, cu siguranță ați trecut prin experiențe mai mult sau mai puțin similare, puteți empatiza cu orice candidat care se simte nedreptățit de cei care au puterea de a-și aranja alegerile și îndoi, prin lege sau prin acte administrative, bunul mers al lucrurilor şi mai ales competiția electorală.

 

De exemplu, vă aduceți aminte cum înaintea alegerilor prezidențiale PSD a limitat dreptul la vot al românilor din diaspora, tocmai pentru a vă limita dumneavoastră numărul de votanți? Atunci mulți dintre noi au luat atitudine și lucrurile s-au întors în favoarea dumneavoastră. Acum a sosit timpul să luați dumneavoastră atitudine.

 

Vă cer să nu promulgați proiectul de lege care modifică Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, prin care nu se mai permite blocarea conturilor partidelor datornice, deşi aceste conturi sunt astăzi blocate de ANAF din cauza datoriilor neplătite de PSD, PNL şi alte partide parlamentare! Nu este corect să promulgați o lege care avantajează partidele care au împrumutat milioane de euro cheltuite pe propagandă electorală și pe alte acţiuni electorale, pe bani mulți. Acest proiect de lege situează partidele cu reprezentare parlamentară deasupra legii şi discriminează.

 

Dacă un cetățean sau o firmă nu-și achită datoriile, nici firmele și nici cetățenii nu pot da legi pe care să le promulgați dumneavoastră pentru a-și debloca conturile. Nechibzuința și iresponsabilitatea financiară are consecințele sale, iar acestea trebuie să fie egale pentru oricine în această ţară, fie că e vorba despre un cetățean, despre o firmă sau despre un partid.

 

Mai mult, legea cu pricina le permite partidelor să-și închirieze sediile pentru alte activități decât cele în virtutea cărora le-au fost facil încredințate (activitățile politice) pentru a-și rotunji veniturile și pentru a obține avantaje nemeritate față de competitorii politici.

 

Domnule Președinte, ați declarat în câteva rânduri că susțineți primenirea și liberalizarea vieții politice. În funcție de cum vă veți poziționa față de această lege nedreaptă si discriminatorie, spusele dumneavoastră vor avea credibilitate sau vă veți plasa ca parte a sistemului politic incapabil să reformeze România. Personal, definesc “sistemul” drept organizare transpartinică de parazitat bugete publice.

 

Cu considerație,

Ciprian Ciucu,
Candidat independent la Primăria Bucureștiului"

 

***

 

Camera Deputaților a aprobat in unanimitate un proiect de lege care prevede ca depozitele bancare ale partidelor, candidaților independenți sau ai minorităților naționale , nu vor putea fi executate silit, daca sunt destinate campaniei electorale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22