Cîțu acuză PSD de un plan secret pentru contractarea celui mai mare împrumut din istoria României

Laurentiu Gheorghe | 25.06.2020

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a acuzat, joi, că social-democraţii plănuiesc să vândă România la reducere şi că acest pas ar urma să fie votat la următorul Congres PSD.

Pe aceeași temă

Potrivit ministrului Finanțelor, pesediştii urmăresc contractarea celui mai mare împrumut din istorie pentru a acoperi gaura din buget generată de creşterea pensiilor.

„PSD vinde România! Trebuie să ştiţi ce vrea să facă PSD cu România. De două luni de zile PSD ne ameninţă cu moţiune de cenzură şi mă acuză că îndatorez România. Explic în fiecare lună unde se duc banii pe care îi împrumutăm. De ce este PSD interesat de acest subiect? Este simplu. PSD are un plan pe care vi-l prezint astăzi. Acest plan urmează să fie propus şi aprobat şi în congresul PSD care urmează. Anul trecut în octombrie, în numele PSD, fostul ministru de finanţe a prezentat un document în şedinţă de guvern prin care propunea, nici mai mult nici mai puţin, vânzarea la reducere a României. În documentul respectiv se propunea cel mai mare împrumut din istorie pentru a acoperi gaura din buget generată de creşterea pensiilor”, a afirmat Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Seful Finanţelor a atras atenţia asupra faptului că social-democraţii au ştiut în permanenţă că nu au bani să plătească creşterea cu 40% a pensiilor şi că nu au bani pentru plata salariilor în sectorul bugetar.

În plus, Cîţu a prezentat elementele planului negociat de PSD şi aprobat de guvern:

  • reducerea cu 30% a personalului bugetar;

  • reducerea cu 20% a cheltuielilor primăriilor şi cheltuielilor judeţene;

  • privatizarea CEC şi EXIM BANK, cele două bănci de stat;

  • privatizarea companiilor din sectorul energetic;

  • privatizarea parţială a sistemului sanitar;

  • reducerea arieratelor companiilor de stat;

  • aplicarea OUG 109 pentru toate companiile de stat şi regiile autonome;

  • îngheţarea salariilor în sectorul bugetar pentru 2 ani de zile.

Florin Cîţu a adăugat că o altă prevedere a planului este prorogarea creşterii punctului de pensie din septembrie 2020 până în septembrie 2021.

„Înţelegeţi cât de mare este ipocrizia acestui partid? PSD a fost de acord cu toate aceste condiţii în timp ce de trei luni de zile ţipă în gura mare că ei se gândesc la pensionari şi alţii nu. A venit momentul să demascăm minciuna PSD şi românii să ştie adevărul. Acesta este planul PSD pentru România aprobat încă de anul trecut. Şi asta îi aşteaptă pe români dacă votează PSD. PNL a demonstrat că poate face faţă acestei crize duble, de sănătate şi economie, fară să cedeze nimic din independenţa politicii economice şi fiscale”, a conchis ministrul Finanţelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22