Cîţu: Acuzaţia de plagiat la adresa premierului Ciucă ar putea deveni o „vulnerabilitate” pentru PNL

Redactia | 19.01.2022

Florin Cîțu a reacționat, marți seara, la informațiile apărute în spațiul public privind acuzațiile de plagiat la adresa premierului Ciucă.

Pe aceeași temă

Premierul Nicolae Ciucă trebuie să clarifice cât mai repede situaţia privind acuzațiile de plagiat care îi sunt aduse, astfel încât să nu devină o vulnerabilitate pentru liberali, spune președintele PNL Florin Cîțu

Întrebat dacă e o vulnerabilitate pentru PNL, Florin Cîțu a răspuns că „în acest moment, nu”.

„Sigur că premierul Ciucă va veni și va explica. Este de datoria domniei sale să explice ce se întâmplă cu această teză de doctorat. Înțeleg că deja a trimis-o la o comisie de evaluare, nu știu la care, dar este datoria domniei sale să vină și să clarifice. Trebuie foarte rapid clarificat acest subiect ca să nu devină o vulnerabilitate", a mai spus președintele PNL, Florin Cîțu.

Întrebat, de asemenea, ce relaţie are cu premierul, liderul PNL a afirmat: „E o relaţie cinstită, onestă. Sunt lucruri pe care trebuie să le discutăm. Discuţia aseară a fost foarte bună. O discuţie lungă, nu tot timpul în cei mai prietenoşi termeni”.

Conform publicaţiei PressOne, premierul Nicolae Ciucă și-a plagiat lucrarea de doctorat. Potrivit analizei publicației, Nicolae Ciucă ar fi plagiat un sfert din lucrarea susținută în 2003. În replică, premierul a declarat că acuzațiile „nu se pot susține științific”

 Astfel, actualul premier ar fi plagiat cel puţin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe Militare.

 Nicolae Ciucă a susținut în 2003, când avea gradul de locotenent-colonel, lucrarea de doctorat cu titlul „Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22