Cîțu: Am văzut multe în Parlament, dar tupeu la limita nesimțirii, cum am văzut astăzi, mai rar

Laurentiu Gheorghe | 23.12.2020

La finalul ședinței Parlamentului pentru investirea guvernului, Florin Cîțu le-a transmis parlamentarilor PSD: „Nu-i așa că sunteți terminați că sunt aici? Vă sperie Guvernul Cîțu, nu-i așa?”

Pe aceeași temă

„Am văzut multe în Parlament în ultimii patru ani de zile, dar tupeu la limita nesimţirii cum am văzut astăzi, mai rar. Auzi tupeu, după câteva zile după ce ai fost învestit să vii cu Ordonanţa 13, să scoţi sute de mii de oameni în stradă, să ai tupeu să vii astăzi în Parlamentul României? Să te de-a jos propriul partid, propriul partid să te arunce la gunoi pentru că eşti incompetent, te dă la gunoi propriul partid şi tu să vii astăzi să ai tupeul să le vorbeşti românilor? Ai stat vreodată, domnule senator, să asculţi românii, pe cei 600.000 de români pe care i-ai scos în stradă în iarnă cu OUG 13 să-l salvezi pe Dragnea? Pe cine ai chemat dumneata să te ajute în Guvern? Pe Ponta, prietenul tău Ponta. Voi doi v-aţi încuiat în Guvern, atât de mult te interesa acea funcţie. Tupeu”, a adăugat Ciţu, cu referire la discursul susținut de Sorin Grindeanu în Parlament.

Guvernul Cîțu are nevoie de 228 de voturi pentru ca Guvernul să treacă de votul de învestire.

Reprezentanții PSD au acuzat Guvernul Cîțu de incompetență și reaa credință:

„Stimați colegi din această coaliție, vă avertizăm acum să nu vă bateți joc de salariații din România, să nu vă imaginați că dacă veți ruina economia, veți rămâne nepedepsiți. Taxe zero pe salariul minim, așa cum ați promis, înseamnă taxe zero inclusiv la salariile mari și foarte mari. Asta înseamnă falimentarea bugetului de pensii și al celor asigurărilor de sănătate. Ori sunteți cei mai mincinoși și populiști dintre politicieni, ori aveți cei mai proști economiști", a spus Grindeanu.

„Mă uit la colegii de la USR-PLUS. Cât de perversă trebuie să fie această coaliție a pierzătorilor, dacă cei care promiteau taxe zero au ajuns să-l susțină în funcția de premier pe Florin Cîțu. Stimați colegi de la USR-PLUS, începeți guvernarea cu o mare păcăleală față de votanți. Le spuneți că veți face un studiu ca să vedeți că ceea ce ați promis poate fi aplicat", a continuat senatorul PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22