Cîțu cere anchetă europeană după amenințarea PSD că-l dă în judecată pentru acuzele aduse guvernului

Dora Vulcan | 13.08.2019

După amenințarea PSD că va face plângere penală senatorului PNL Florin Cîțu, pentru că a acuzat guvernul că a furat 10% din PIB, a venit replica liberalului.

Pe aceeași temă

Senatorul PNL Florin Cîțu amenință cu o comisie de anchetă în forurile europene care să ancheteze modul în care guvernul a "măsluit execuția bugetară din 2018".

Cîțu spune că nu este speriat de PSD și amintește că PSD l-a mai anchetat o dată, sfârșind prin a-și cere scuze.

"În sfârșit voi putea merge, în mijlocul campaniei electorale, împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanțelor Publice și la Comisia Națională de Strategie și Prognoza. Voi cere să fie prezentă și o echipă a Comisiei Europene care deja a arătat ca execuția bugetară pentru 2018 a fost măsluită. O să cer ajutorul și lui Rareș Bogdan pentru a prezenta aceste informații în PE și pentru a constitui o comisie de anchetă acolo", scrie Cîțu pe pagina sa de Facebook.


La rândul său, Rareș Bogdan, proaspăt ales prim-vicepreședinte al PNL, scrie pe pagina sa de Facebook că social-democrații sunt disperați ” pentru că au fost demascați cu privire la situația bugetului de stat.

"I-am demascat și sunt disperați! Florine, ne urcăm pe ei până îi scoatem din Palatul Victoria! De urechi și cu picioare în fund, așa merită!", a scris Rareș Bogdan, marți, pe contul său de Facebook.


Reacția celor doi liberali vine în contextul în care PSD a anunțat că va depune plângere penală împotriva reprezentanților PNL care au acuzat PSD și ALDE că "ar fi furat" 10% din PIB.

Postarea integrală a senatorului Florin Cîțu:

”Raspunsul meu pentru PSD!

Am reusit!

PSD imi face plangere penala!

In sfarsit voi putea merge, in mijlocul campaniei electorale, impreuna cu procurorul de caz la Ministerul Finantelor Publice si la Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

Voi cere sa fie prezenta si o echipa a Comisiei Europene care deja a aratat ca executia bugetara pentru 2018 a fost masluita.

O sa cer ajutorul si lui Rares Bogdan pentru a prezenta aceste informatii in PE si pentru a constitui o comisie de ancheta acolo.

De doi ani de zile incerc sa ajung la MFP sa verific datele lor.

Un lucru este clar, am sa cer ca Viorica Dancila, presedinte PSD, si Eugen Teodorovici, presedinte executiv al PSD, sa participe la toate aceste verificari.

Inca mai cred ca Orlando nu este atat incomptent si cred ca face aceste lucruri intentionat tocmai pentru a o sabota pe Dancila.

Ce veti face Viorica si Orlando daca maine toti senatorii si depuatii PNL declara acelasi lucru pe care l-am declarat si eu?

#NuLuamPrizonieri

P.S. PSD a mai dat ordin ASF sa fiu anchetat acum doi ani de zile. La sfarsit si-au cerut scuze si mi-au dat dreptate.


Afirmația lui Florin Cîțu care a enervat PSD este că Guvernul a falsificat datele financiare și astfel ar fi furat 10% din PIB. Fake news, care pune în pericol securitatea națională, acuză social-democrații

”PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară. Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi „falsificat” datele financiare și că ar fi „furat 10% din PIB” sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională”, arată marți PSD într-un comunicat de presă.

Florin Cîțu, senator PNL și membru al Comisiei de buget, a scris marți dimineață pe Facebook că ”datele in documentele pentru rectificarea bugetara sunt FALSE!”, susținând că ”Legea bugetului de stat a trecut prin parlament si a fost VOTATA cu venituri de 159 miliarde lei si un deficit de 18.7 miliarde lei dupa primele sase luni”. Problema e că în Legea bugetului, invocată de Cîțu, nu există defalcare pe semestre la venituri bugetare și deficit.

”Aceste acuzații – lipsite de orice acoperire factuală și formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naționale și a climatului social. Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală. Afirmația că acest document ar fi fost „falsificat” de un membru al guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanții PNL”, mai arată comunicatul PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22