Cîțu curtează mai nou USR: Dacă vrea, putem vedea în ce formă refacem coaliția

Laurentiu Gheorghe | 27.10.2021

Șeful PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri că dorește o nouă discuție cu USR într-o formulă extinsă pentru a se ajunge la o rfacere a coaliției de guvernare.

Pe aceeași temă

Cîțu a cerut USR să vină la noi discuții în formulă extinsă pentru a negocia eventuala revenire în coaliție, urmând ca ulterior PNL să adopte o decizie internă prin care să schimbe actualul mandat de negociere al premierului desemnat Nicolae Ciucă – acela al unui guvern minoritar.

Declarația președintelui PNL vine după întâlnirea la vila lac dintre liderii PNL și PSD de marți seară. La negocieri, PSD ar fi cerut șapte ministere pentru intrarea asumată la guvernare însă liberalii au refuzat.

Până în prezent, Florin Cîțu s-a opus refacerii Coaliției cu USR si revenirea acestora la guvernare. Cîțu a pledat în interiorul PNL pentru un guvern minoritar deși în urma întâlnirii de la Cotroceni de la începutul săptămânii președintele Klaus Iohannis a solicitat schimbarea de către PNL a mandatului premierului desemnat.

Principalele declarații ale lui Cîțu:

  • Premierul desemnat Nicolae Ciucă poate cere flexibilizarea mandatuui de negociere când are ceva. Trebuie să fie o discuție cu USR și apoi putem cere în partid o flexibilizare. Acum lucrurile sunt puse invers. Dl Ciucă are atributul de a discuta cu USR. Dacă USR vrea, putem vedea în ce formă putem reface coaliția.

  • Ar putea intra USR la guvernare din nou? Bineînțeles. Nu vreau să discutăm prin presă. Să avem noi discuția, să punem pe masă toate problemele. Ar putea intra la guvernare după ce vom avea această discuție. E momentul să avem această discuție față în față, cu delegații ale celor două partide

HotNews.ro anunță că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a discutat despre refacerea coaliției cu Dacian Cioloș și Dan Barna de la USR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22