Cîțu: Dăncilă și Teodorovici au pus avionul să-i aștepte 30 de minute înainte de plecarea în SUA

Dora Vulcan | 22.09.2019

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici, plecați în vizită în SUA ”au pus avionul să-i aștepte 30 de minute la București”, spune senatorul liberal Florin Cîțu.

Pe aceeași temă

Cei doi au ajuns deja la Londra după ce au călătorit la business class, spune senatorul liberal Florin Cîțu, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

”Viorica si bichonul sunt bine. Au aterizat la Londra, business class ( what else).

Asta dupa ce au pus avionul sa -i astepte 30 de minute la Bucuresti. Imbarcare separata.

Astia sunt socialistii de caviar. Toaca banii din taxe pentru interese personale mai ceva ca viermii de matase”, adaugă senatorul.

Cîțu susține că este vorba de o vizită privată, motiv pentru care premierul ar trebui să plătească:

”American Chamber of Commerce in Romania, AmCham, a dat un comunicat CLAR- NU ESTE IMPLICATA in vizita premierului Romaniei in SUA.

In traducere, Viorica, bichonul si antropologul se duc intr-o calatorie PRIVATA in SUA.

Treaba lor.

Pe noi ne intereseaza altceva. Cine plateste?

Pentru ca este o vizita privata costul cu aceasta calatorie trebuie suportat DOAR de Viorica, bichon si antropolog. ATAT. Orice cheltuiala de la buget pentru aceasta calatorie inseamna deturnare de fonduri si se pedepseste cu inchisoarea. Viorica ai grija mare. Curtea de Conturi tace acum dar nu va mai tacea in cateva saptamani. Garantez.

Inca un aspect. Biroul Permanent al Senatului a aprobat ca in aceasta vizita privata sa mearga si vicepresedintele senatului de la PSD, Valeca. Maine voi cere BP din Senat sa nu plateasca niciun leu pentru domnul Valeca avand in vedere caracterul PRIVAT al acestei calatorii.

Si acum o intrebare pentru Viorica: cum credeai tu ca o sa te intalnesti cu Mike Pence, un republican, aranjandu-ti vizita privata cu un democrat?”, mai scrie Cîțu.

***

Premierul Viorica Dăncilă a plecat în această dimineață spre SUA cu o cursă de linie, cu escală la Londra, potrivit draftului de program oficial al vizitei consultat de G4Media.ro.

Dăncilă se va caza în New York în hotelul The Pierre A Taj din Manhattan.

Programul include întâlniri cu vicepreședintele Mike Pence, cu secretarul Energiei – Rick Perry (la care va participa și șeful Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță), dar și cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey, precum și cu cu reprezentanții unor comunități evreiești.

Vizita în SUA, la New York și Washington, va dura până pe 28 septembrie.

Din delegația lui Dăncilă fac parte miniștrii Ramona Mănescu (Externe), Eugen Teodorovici (Finanțe), Gabriel Leș (Apărare), Sorina Pintea (Sănătate), Alexandru Petrescu (Comunicații), dar și consilierul personal, Anton Pisaroglu.

Seria de întâlniri cu reprezentanții comunității evreiești începe cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel. Urmează David Harris – președintele Consiliul de Administrație al AJC (American Jewish Committee), apoi participarea la la ”Gala Cină” oferită de Arthur Schneier, Rabinul Șef al SUA, și liderii Congresului American Evreiesc (Malcolm Hoenlein, vicepreședinte) și ai Congresului Evreiesc Mondial (Ronald Lauder, președinte).

Dăncilă se va mai întâlni și cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU, și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale. Tot la New York, Dăncilă va participa la o reuniune a Camerei de Comerț Româno – Americane (RACC), condusă de Mark Meyer, la conferința ”Oportunități pentru investițiile americane în România”.

În program sunt menționate și interviuri ce ar urma să fie acordate de Dăncilă pentru New York Times și Wall Street Journal. Programul se va încheia cu o întâlnire cu comunitatea românească din New York la Metropolitan Club, unde amfitrion este Cătălin Dancu, consulul general al României la New York, pe care Viorica Dăncilă a vrut să îl plaseze la Ambasada din Israel, dar a renunțat după protestele comunității evreiești față de trecutul controversat al acestuia.

Ambasadorul României la Washington, George Maior, nu apare în programul provizoriu al vizitei.

Plecarea din New York va avea loc pe 28 septembrie, iar zborul spre București va avea escală la Instanbul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22