Cîțu, despre desființarea SIIJ: Parlamentul și Ministerul Justiției trebuie să rezolve blocajul

Redactia | 13.07.2021

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că Parlamentul și Ministerul Justiției trebuie să rezolve blocajul privind desființarea secției speciale.

Pe aceeași temă

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că Parlamentul și Ministerul Justiției trebuie să rezolve blocajul privind desființarea secției speciale. Premierul a spus și că declarațiile lui Stelian Ion, privind posibilitatea ruperii coaliției din cauza nerezolvării promisiunilor privind Justiția, sunt politicianiste.

”Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte simple, eu am desființat SIIJ printr-un proiect de lege aprobat de Guvern, acum este rolul Parlamentului, sub îndrumarea MInisterului Justiției să vină cu cea mai bună soluție, dacă există o altă soluție mai bună decât ce am făcut noi în ședința de guvern”, a declarat Cîțu.

”UDMR și USR au un punct diferit de vedere, eu cred că putem să găsim un element comun aici, de aceea am cerut ieri ca ședința să fie suspendată, s-o amânăm și să revenim după ce se întâlnesc experții, săptămâna viitoare

Eu zic ca acum să ne întoarcem al experți, există un grup de lucru, de acolo trebuie să vină cele mai bune opinii, experții ar trebui să ne spună exact, acolo sunt și de la PNL, și de la USR și de la UDMR”, a adăugat premierul.

Întrebat despre declarațiile făcute în weekend de ministrul Justiției, Cîțu a răspuns că ”nici gând, nu se rupe coaliția. Merge mai departe, este puternică. Astfel de declarații le înțeleg, suntem politiceni, mai încercăm prin declarații”.Ministrul Stelian Ion a acuzat UDMR că blochează desființarea SIIJ și a spus că UDMR nu doreşte ca dosarele să ajungă la DNA pentru că nu ar avea încredere în instituție.

El a mai declarat că se poate rupe coaliţia de guvernare din cauza nerespectării obligaţiilor asumate în domeniul Justiţiei, criticând UDMR care a votat ”cot la cot” cu AUR în problema desfiinţării Secţiei speciale.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22