Cîțu: Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov și Teodorovici sunt groparii României și recunosc oficial criza

Redactia | 22.12.2018

Florin Cîțu spune că, prin noile taxe adoptate de guvern, liderii PSD-ALDE-UDMR admit că au mințit și acum recurg la aceste măsuri fiscale pentru că altfel deficitul bugetar depășește 5% în 2019.

Pe aceeași temă

Prin ordonanța de urgență aprobată vineri se taxează investițiile ceea ce va duce la distrugerea acestora, mai explică el.

Liderul senatorilor PNL spune că Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov și Teodorovici sunt ”groparii României” și recunosc oficial criza. În perioada următoare, senatorul va iniția întâlniri cu toți cei afectați de ordonanța.

„Pe rând. În primul rând- ticăloșie. Active financiare înseamnă investițiile făcute de bănci în economie (în stat, în cetățeni, în companii). PSD+ALDE taxează investițiile și implicit le va distruge. În al doilea rând-prostie. Taxa se referă la ROBOR dar băncile au portofolii cu credite și în valută. Bineînțeles că îi afectează și pe acești clienți. În al treilea rând- imbecilitate. Taxa NU reduce ratele celor care au acum credite în lei sau valută. Nu are cum. Contractele respective sunt legate de ROBOR și atât. Taxa NU reduce ratele creditelor noi, prețul creditelor este determinat de cerere și ofertă. Taxa reprezintă un cost iar socialiștii de la PSD+ALDE și UDMR au prezentat doar cum se calculează. Pentru bănci reprezintă creșterea costului cu afacerile în România”, explică liberalul, pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22