Cîțu: Estimăm scăderea veniturilor cu 20 miliarde lei și creșterea cheltuielilor cu 12 miliarde lei

Laurentiu Gheorghe | 09.04.2020

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus estimează „o scădere de venituri estimată în jur de 20 de miliarde lei și o creștere a cheltuielilor de aproape 12 miliarde lei” și trebuie atenție la cheltuieli.

Pe aceeași temă

La proiectul de rectificare bugetară se lucrează și s-ar putea să fie prezentat în ședința de guvern de luni pentru a fi aprobat. Creșterea deficitului bugetar impune o atenție mult mare pe partea de cheltuieli, a atras atenția ministrul de Finanțe. Cîțu a prezentat și câteva măsuri, una referitoare la rambusarea TVA, iar alta privind prorogarea unor termene pentru depunerea situațiilor financiare.

Una dintre ordonanțele introduse pe ordinea de zi a ședinței de joi reglementează, printre altele, rambursarea TVA cu control ulterior. „Luna trecută, am rambursat patru miliarde lei şi acum o să rambursăm, nu știu exact cifra, mai rapid, pentru a avea companiile acces la lichiditate”, a spus ministrul.

Cîțu a mai vorbit despre prorogarea termenelor pentru depunerea situațiilor financiare anuale aferente exercițiului financiar 2019, respectiv a raportărilor contabile încheiate la 31 decembrie 2019 și prelungirea până la 31 iulie 2020 inclusiv.

Florin Cîțu a vorbit și despre facilități pentru producția de alcool denaturat. „Pentru alcool denaturat avem și în Ordonanță facilități la importuri, din Republica Moldova în special, și aici este pentru producția internă. Și în Ordonanță avem valorificarea stocurilor de alcool care a fost confiscat. Acum ar fi fost distrus. Pe perioada stării de urgență vrem să-l valorificăm”, a mai afirmat Cîţu. Acesta a precizat că săptămâna viitoare va prezenta un proiect privind unele stimulente fiscale pentru cei care produc alcool și vor să se reprofileze pe producția de alcool denaturat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22