Cîțu: Încă o estimare a teroriștilor economici din Parlament a fost demontată

Redactia | 06.06.2020

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat sâmbătă că România și-a păstrat ratingul stabilit de agenția Standard & Poor’s ca urmare a acțiunilor guvernului și a criticat PSD pentru anunțurile alarmiste.

Pe aceeași temă

„Încă o estimare a teroriștilor economici din Parlament a fost demontată. Spuneau că vor fi pline stadioanele cu victime, că se va prăbuși economia, că nimeni nu va mai împrumuta România. Spuneau că vom fi penalizați, retrogradați. Nu s-a întâmplat nimic din toate acestea”, a spus Florin Cîțu într-o declarație de presă la guvern.

„Am reușit să convingem investitorii străini că guvernul României e responsabil. Perspectiva negativă nu e vina acestui guvern, ci a ultimilor opt ani de guvernare PSD. Acest guvern a reușit să finanțeze un deficit bugetar estimat la peste 6% fără ajutor instituțional, finanțându-se doar din piață. E o premieră în istorie, nu a fost nevoie să facem apel la instituțiile financiare. Am reușit să convingem S&P că suntem un guvern responsabil”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Standard & Poor’s (S&P) a confirmat vineri ratingul României la BBB-/A-3 (recomandat pentru investiții) pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare. Ratingurile acordate de S&P sunt indicatori utilizați de piețele financiare pentru a calcula dobânzile la care România se împrumută pentru acoperirea deficitului bugetar.

Standard & Poor’s arată că șe așteaptă ca guvernul să renunțe la părți semnificative din creșterea plănuită a pensiilor din acest an și prognozează o creștere de 10% de la 1 septembrie, în loc de 40%, cât prevede Legea pensiilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22