Cîțu, nemulțumit de ministrul Alexandru Nazare, pentru angajarea unui apropiat al lui Vâlcov

Redactia | 24.05.2021

Florin Cîțu e nemulțumit de ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare (PNL). Cîțu e deranjat atât de faptul că Nazare a readus în minister mai mulți angajați apropiați de PSD și Darius Vâlcov.

Pe aceeași temă

Cîți îi înlăturase în 2020 în urma reorganizării, dar și din cauza absenței din spațiul public a actualului ministru al Finanțelor.

Mai precis, Cîțu i-a reproșat lui Nazare faptul că l-a adus pe post de consilier personal pe Mihai Diaconu, cunoscut drept un apropiat al lui Darius Vîlcov, fost ministru PSD al Finanțelor și cunoscut drept eminența cenușie a PSD în perioada lui Liviu Dragnea. Diaconu fusese înlăturat din poziția de secretar general în urma reorganizării Ministerului Finanțelor de către Florin Cîțu, în 2020. Hotărârea de guvern privind reorganizarea a fost atacată ulterior de Diaconu și alți angajați în instanțele de contencios administrativ.

Un alt motiv de nemulțumire este reangajarea în minister a lui Ciprian Badea, și el înlăturat din instituție prin reorganizare. Badea conducea direcția juridică din Ministerul Finanțelor, și el propulsat în funcție de PSD. Despre numirile celor doi a scris de curând publicația Podul.

Numirile făcute de Nazare la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), companie controlată de Ministerul Finanțelor, sunt și ele motiv de nemulțumire pentru Cîțu, potrivit surselor G4Media.ro.

Astfel, potrivit Economedia.ro, în aprilie, Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor în guvernul Boc, a fost numită membru în Consiliul de Administrație al FNGCIMM. Boagiu este cea care l-a lansat în politică în anii 2000 pe Alexandru Nazare, actualul ministru al Finanțelor. Pe lângă Boagiu, o altă numire recentă în Consiliul de Administrație al FNGCIMM este Ion Ariton, fost ministru al Economiei în guvernul Boc. Ariton a fost trimis în judecată în dosarul Gala Bute, alături de Elena Udrea, dar a fost achitat. Ariton este acum membru PMP, după ce a trecut prin PDL, PNL și ALDE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22