Cîțu, nou atac la USR PLUS din cauza moțiunii cu AUR: tranzacționează sănătatea românilor

Redactia | 21.09.2021

Premierul Florin Cîțu a lansat, marți, un nou atac la adresa USR PLUS din cauza colaborării cu AUR la moțiunea de cenzură, acuzând foștii parteneri din guvern că ”tranzacționează sănătatea românilor”.

Pe aceeași temă

Premierul Florin Cîțu a lansat, marți, un nou atac la adresa USR PLUS din cauza colaborării cu AUR la moțiunea de cenzură, acuzând foștii parteneri din guvern că ”tranzacționează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament” și că ”sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă.” Cîțu a le-a cerut din nou celor de la USR PLUS să-și retragă moțiunea de cenzură drept condiție pentru a avea o discuție în coaliție. Pe de altă parte, premierul Cîțu a precizat că toți cei care au fost numiți politic din partea USR PLUS în Guvern ”trebuie înlocuiți”.

UPDATE 12.24 Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că premierul Florin Cîțu este singurul responsabil pentru campania de vaccinare și că îl așteaptă săptămâna viitoare în Parlament pentru explicații. ”Singurul responsabil pentru acest eșec este încă premierul Florin Cîțu”, a declarat Moșteanu.

Redăm mai jos cele mai relevante declarații:

  • Toți cei care au fost numiți politic, trebuie înlocuiți. Atribuțiile au fost delegate adjunctului domnului Berceanu. Niciodată nu am primit semnal că adjunctul domniei sale nu e capabil să-i preia atribuțiile.

  • Am vorbit cu domnul ministru al mediului că situația merge mai departe. Tot ce avem în programul de guvernare merge mai departe. Nu ne abatem de la planul pe care -l aveau aceste instituții.

  • Loteria, tichetele de masă, cu care n-am fost de acord inițial, ele merg mai departe. Le susțin, sunt lucruri pe care le-am agreat. Nu văd cum cineva din USR ar vota împotriva PNRR, a fost votat exact cum a fost negociat cu UE. Ideea e simplă, tot ce am promis că facem, facem și mergem mai departe.

  • Vreau să avem o discuție în coaliție după ce cei de la USR retrag moțiunea cu AUR. Suntem în plină pandemie. AUR are campanie antivcaccinistă. USR nu spune nimic de această campanie, nu spun nimic de noii lor parteneri. Vreau să le spun tuturor celor care tac din gură și susțin acțiunile că sunt responsabili de ce se întâmplă în România. Cei de la AUR trebuie izolați. Vă aduc aminte când mergeau în spitale și făceau miting în fața spitalelor. Cei care-i susțin tacit tranzacționează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament, sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă.

  • Dacă cei de la USR înțeleg să nu fie aliați cu cei de la AUR putem să discutăm. Trebuie să înțeleagă că cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Iohannis și susțin AUR trebuie să înțeleagă că sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă.Metoda Dragnea a fost readusă de cei de la USR care vor să-și dea propriul guvern, aici suntem.

Context

Nu este prima dată când premierul Florin Cîțu încearcă să arunce vina pe foștii parteneri de guvernare pentru rata mică de vaccinare, deși întreaga campanie de vaccinare este coordonată la nivelul guvernului de premier.

Pe data de 8 septembrie, premierul Cîțu a acuzat USR PLUS că prin negocierea cu AUR validează teoriile antivacciniste ale acestui partid. ”Dacă AUR a negociat cu USR PLUS ca vaccinarea să fie încetinită?”, a spus Cîțu la Digi24.

În replică, liderii USR PLUS l-au acuzat pe șeful guvernului că este responsabil pentru „eşecul” campaniei de vaccinare

Ionuț Moşteanu, care este şi lider al grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, a declarat pe 9 septembrie că Florin Cîțu şi-a asumat rolul de coordonator în calitate de premier.

„Singurul responsabil pentru eşecul campaniei de vaccinare este domnul Florin Cîţu, pentru că atunci când a fost pus premier a insistat să fie coordonatorul campaniei de vaccinare şi alături de domnul Gheorghiţă şi secretarul de stat Baciu de la Ministerul Sănătăţii au zis că se ocupă de această campanie de vaccinare. Iată, suntem pe penultimul loc în Europa, suntem ruşinea Europei. O campanie de vaccinare care a eşuat, pentru că domnul Cîţu, domnul Gheorghiţă, domnul Baciu nu şi-au făcut treaba„, a spus el.

Moşteanu a reamintit că USR PLUS a realizat o campanie proprie prin care a susţinut vaccinarea. De asemenea, a declarat că plata personalului implicat în campania de imunizare a întârziat, deoarece Ministerul Sănătăţii nu a primit la timp fondurile necesare.

„Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a arătat cât de prost a început campania de vaccinare şi cum domnul Cîţu cu domnul Gheorghiţă au favorizat anumite categorii de personal. Vă aduceţi aminte acele centre pentru speciali. Oamenii uită repede, dar noi nu uităm. Au crezut că unii sunt mai speciali decât alţii, pentru că au nişte grade pe umăr. Şi în loc să vaccinăm întâi bătrânii şi oamenii cu probleme, s-au vaccinat oameni din structurile de forţă. Şi atunci l-au dat pe Vlad Voiculescu afară, pentru că a spus asta”, a declarat reprezentantul USR PLUS.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22