Cîțu: Pragul de 6 la mie va fi eliminat. Fiecare școală va decide în funcție de infectări

Laurentiu Gheorghe | 30.09.2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, că pragul de infectare de 6 la mie pentru închiderea școlilor va fi eliminat de CNSU în această seară, iar decizia rămâne la fiecare școală în funcție de infectări.

Pe aceeași temă

Premierul a precizat că, prin decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care va fi adoptată în această seară, „se scoate legătura cu gradul de incidență” pentru școli.

„Pentru școli, se va scoate legătura cu pragul de incidență. Pentru fiecare școală în parte rămâne decizia în funcție de numărul de copii infectați (...) Școlile rămân deschise cu prezență fizică acolo unde se poate. (...) Decizia va fi pe fiecare școală în parte”, a declarat premierul, joi, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Florin Cîțu a mai spus că prin ordin al ministerelor Sănătății și Educației se va veni cu detalii privind testările în școli. El a precizat că o propunere a specialiștilor era ca elevii să fie testați de două ori pe săptămână, însă lui i se pare „cam mult”. Premierul a precizat că vor fi folosite în școli și testele rapide pe bază de salivă.

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, întrunit joi în ședință, va emite hotărârea privind eliminarea pragului de 6 rată de infectare de la care școlile trec în online, potrivit actualelor reglementări, a mai afirmat premierul.

„Hotărarea CNSU este redactată în baza discuțiilor din Comitetul Științifc (...). Este în curs de redactare și va fi supusa votului cel mai probabil în această seară, în sedința CNSU", a precizat ulterior Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis că școlile să rămână deschise și dincolo de pragul de infectare de 6 la mie, iar activitatea fizică va fi suspendată doar în funcție de numărul de cazuri dintr-o clasă sau școală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22