Cîțu presează Guvernul să vină cu soluții concrete pentru rezolvarea crizei din sectorul energetic

L. G. | 15.02.2022

Liderul PNL Florin Cîțu refuză să mai participe la ședințele coaliției de guvernare până când Executivul nu vine cu propuneri concrete pentru rezolvarea crizei prețurilor la energie, spun surse liberale.

Pe aceeași temă

Liberalii a spus recent că nu s-a discutat despre o eventuală schimbare a ministrului Energiei, Virgil Popescu, menționând că „soluţia vine de la Guvern, nu vine de la partidele politice”. Ordonanța de urgență privind compensarea facturilor și plafonarea prețurilor la energie este în vigoare doar până pe 31 martie.

 

„Guvernul, împreună cu ANRE şi cu celelalte instituţii implicate, vor veni cu una, două, trei soluţii. În coaliţie vom lua decizia cea mai bună pentru români”, a afirmat Cîţu.

 

Întrebat când va fi prima şedinţă a coaliţiei în care ministrul Energiei ar putea să prezinte acest plan, Cîţu a răspuns: "Când este gata, noi suntem gata. Domnul prim-ministru ne va spune când are soluţiile şi noi suntem gata cu arma la picior să mergem la coaliţie să discutăm aceste soluţii".

 

Pe de altă parte, surse din PSD au explicat pentru G4Media.ro că Florin Cîțu ar fi nemulțumit din cauză că ar dori să fie schimbată conducerea Companiei Naționale de Investiții (funcție deținută de Pătrășcoiu Manuela Irina, susținută în prezent de PNL), dar că premierul Nicolae Ciucă nu ar dori această schimbare.

 

Liderul PNL, Florin Cîțu și liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-au contrazis în ultimele zile pe tema măsurilor economice. PSD susține reglementarea prețului la energie și reducerea TVA la energie la 5%, în timp ce PNL vrea reducerea generală a TVA și reducerea contribuțiilor sociale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22