Cîțu refuză să spună dacă Iohannis l-a propus, de fapt, pe generalul Ciucă pentru postul de premier

Redactia | 21.10.2021

Florin Cîțu președintele PNL, a anunțat joi că PNL l-a propus pe Nicolae Ciucă ca premier al unui guvern minoritar cu UDMR.

Pe aceeași temă

UPDATE - Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, joi, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că propunere de prim-ministru a partidului în persoana lui Nicolae Ciucă a fost făcută de el pentru „a debloca această criză politică”.

Florin Cîțu a declarat că PNL vrea un guvern minoritar alături de „partenerii de la UDMR alături de care am trecut prin acestă perioadă.”

Întrebat dacă propunerea lui Nicolae Ciucă a venit de la președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu a răspuns: „Este o propunere pe care eu am făcut-o în BPN care a venit pentru a debloca această criză politică. Este mai important să facem politică pentru români și să avem un guvern cu puteri depline.”

”PNL a dat dovadă de responsabilitate si maturitate. Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, care să gestioneze situația pandemică”, a spus Cîțu.

El a refuzat să răspundă la întrebările repetate ale reporterilor, care l-au chestionat dacă propunerea Ciucă a fost făcută de el sau de președintele Klaus Iohannis.

Surse din Partidul Național Liberal au declarat pentru Digi24.ro că președintele partidului Florin Cîțu vizează a doua poziție în stat, după ce partidul a decis să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru.

Președinția Senatului este deținută în acest moment de USR. Anca Dragu este cea care ocupă a doua funcție în stat.

Totul depinde însă de negocierile care vor avea loc în perioada următoare cu Partidul Social Democrat care urmează să susțină un guvern minoritar PNL-UDMR în Parlament.

Anca Dragu poate fi schimbată din funcție cu voturile PNL, PSD și UDMR. Însă, în același timp și social-democrații au în vedere șefia Senatului.

În negocierile care vor avea loc pentru susținerea guvernului Ciucă va fi scoasă la bătaie și președinția Camerei Deputaților, unde Florin Roman deține funcția interimar, după demisia lui Ludovic Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22