Cîțu: Un festival şi o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer şi să destabilizeze România

Laurentiu Gheorghe | 28.09.2021

Premierul Cîțu consideră că cele două moțiuni de cenzură – USR PLUS și AUR, respectiv PSD – nu urmăresc decât „să arunce țara în aer și să destabilizeze România”.

Pe aceeași temă

Şeful Guvernului a declarat marți că interpretarea sa asupra deciziei Curţii Constituţionale privind conflictul juridic între Executiv şi Legislativ este că CCR i-a dat dreptate, iar moţiunea de cenzură USR PLUS şi AUR să meargă la vot pentru a fi respinsă. În cazul în care nu e respinsă, Cîţu a precizat că va sesiza din nou Curtea Constiuțională.

„Deci acum, în primul rând trebuie să aşteptăm motivarea CCR. O decizie a CCR trebuie respectată în integralitatea ei de toată lumea, inclus de Parlament. Putem să interpretăm. Eu spun că mi-a dat dreptate CCR. Pentru a închide problema e să meargă la vot şi să fie respinsă. Asta e ce văd eu. Dacă nu, vom ataca din nou la Curtea Constituţională”, a afirmat Florin Cîţu, marţi la Parlament despre decizia de admitere a conflictului între Guvern şi Legislativ de către CCR pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR.

Întrebat despre calendarul moţiunii de cenzură a PSD, premierul a răspuns: „Aşteptăm pentru prima moţiune motivarea CCR. În Parlament astăzi este un festival şi o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer şi să destabilizeze România. Aveam coaliţie USR – AUR, pe de altă PSD se întrec să arunce în aer România. Noi mergem mai departe, am avut o propune cu privire la creştere salariului minim net. Miercuri o să avem în primă lectură e-facturare. Am finalizat modul în care vor fi compensate facturile în această iarnă şi trebuie să dăm OUG. Mai sunt şi alte ordonanţe, prelungirea şomajului tehnic. Sunt măsuri la care lucrăm”.

Chestionat dacă va propune colegilor din PNL, în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, să meargă la consultări la Palatul Cotroceni tot cu el propunere de premier, Florin Cîţu a replicat: „Întâi să vedem moţiunile la vot. După aceea vom lua o decizie în BPN”.

„Îmi spune aşa că în Parlamentul României AUR – PSD şi USR PLUS sunt noua coaliţie. Asta îmi spuneţi. Astăzi avem un Guvern care funcţionează normal şi poate să dea ordonanţe. Eu nu lucrez cu scenarii. Sunt 1.000 de scenarii, nu are sens să discutăm fiecare scenariu. E o competiţie a două partide care vor să arunce ţara în aer. Ne uităm la ei, vedem cu se dezbate în Parlament, noi ne ocupăm de guvernare. Haideţi să ajung moţiunile la vot să vedem că PSD votează cu USR şi cu AUR, să vedem că USR votează cu PSD. Dacă cei de la USR decid să nu vină la guvernare înapoi, mergem cu propuneri de miniştri mai departe”, a explicat Cîţu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22