Cîțu: Voi informa partenerii europeni și SUA despre „alianța toxică” dintre USR-PLUS și AUR

Laurentiu Gheorghe | 03.09.2021

Premierul Cîțu a anunțat după ședința de guvern în care a aprobat PNDL 3 că va informa partenerii internaționali ai României cu privire la alianța creată între USR PLUS și AUR pentru a-l demite din funcție

Pe aceeași temă

„Voi lua legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România, avem o alianță toxică cu un partid extremist, care vrea răul românilor, nu respectă libertatea individuală, cu care nu ar trebui să discutăm. Voi informa liderii europeni și partenerii noștri strategici”, a declarat vineri premierul Florin Cîțu în legătură cu colaborarea dintre USR PLUS și AUR pentru inițierea unei moțiuni de cenzură.

”Cred că e important să știe că colegii lor se aliază cu un partid extremist”, a mai spus Cîțu.

Despre mărul discordiei dintre PNL și USR PLUS, Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, premierul Cîțu a spus că executivul l-a adoptat în ședința de vineri pentru că acesta se regăsea în programul de guvernare și era asumat de toate partidele membre ale coaliției de guvernare

”Acest program se regăsește în programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă. Este un plan de investiții corelat cu ce vom aproba în câteva săptămâni, PNRR, care va aduce în România investiții de aproape 30 de miliarde de euro. Doar această coaliție poate implementa acest program”, a mai spus premierul.

Un singur act s-a aflat vineri pe agenda publică a Guvernului: adoptarea prin Ordonanță de urgență a programului național de dezvoltare Anghel Saligny, în valoare de 10 miliarde de euro, care a aruncat în aer Coaliția de Guvernare. În nota de fundamentare la proiectul afișat de Guvernul Cîțu se arată și impactul bugetar: un minus de 26 miliarde de lei credite bugetare, în perioada 2022-2025, pe care Guvernul speră să-l compenseze prin creșterea veniturilor din implementarea „e-facturare”, programul de facturare electronică.

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a declarat, vineri, că Programul de investiții locale „Anghel Saligny” va fi dezbătut în ședința Guvernului de vineri, cu aviz pozitiv cu observații din partea Ministerului. El precizează că Ministerul Transporturilor nu a avizat proiectul, dar se consideră că este aviz tacit.

Miniştrii USR PLUS nu au participat la şedinţa de guvern, conform liderului deputaţilor formaţiunii, Ionuţ Moşteanu: „Nu este nicio altă urgenţă pentru acest proiect. Da, dânsul (premierul Florin Cîţu - n.r.) vrea să includă în rectificarea bugetară ca să poată să le spună primarilor: gata, liber, trimiteţi proiecte că le aprob eu pe repede înainte până la congres. Nu este o urgenţă (...). Trebuie mai întâi să avem un program solid, cu cap şi coadă, şi după aia discutăm. Asta ar fi trebuit să fie o atitudine de lider adevărat, de lider de coaliţie, nu şantajul şi abuzul pe care l-a făcut zilele astea, faptul că pe Stelian Ion l-a demis pentru că nu i-a dat avizul", a afirmat Moşteanu.

El a adăugat programul "Anghel Saligny" este urgent doar pentru premierul Cîţu, pentru "că are nevoie să-şi cumpere voturile la congres".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22