Cîțu voia anchetă penală pentru semnăturile de la moțiune, care oricum n-au fost contestate

Laurentiu Gheorghe | 07.09.2021

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că ar fi vrut ca parlamentarii PNL să fi cerut anchetă penală pentru verificarea semnăturilor de la moțiunea de cenzură care îl vizează.

Pe aceeași temă

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi că parlamentarii trebuie să se asigure că a fost respectat regulamentul în privinţa depunerii moţiunii de cenzură şi a menţionat că ar fi cerut anchetă penală în cazul în care existau suspiciuni privind falsificarea semnăturilor.

Întrebat cum vede demersurile parlamentarilor PNL în Birourile permanente reunite ale celor două Camere în legătură cu moţiunea de cenzură, Cîţu a replicat că acestea vizează respectarea regulamentului.

"Eu cred că demersurile sunt pentru respectarea procedurilor şi regulamentului Parlamentului. La asta trebuie să ne uităm. Şi dacă există o suspiciune cât de mică - că cineva a falsificat semnături - eu aş fi fost mai dur decât atât. Eu aş fi cerut anchetă penală. Deci dacă cineva a falsificat semnături şi nu a respectat regulamentul, trebuie să răspundă. Dar cred că colegii mei parlamentari au obligaţia să vadă că se respectă regulamentul Parlamentului", a arătat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

În contextul în care niciun parlamentar USR PLUS nu a contestat veridicitatea semnăturii depuse pe moţiune, Cîţu a replicat că în aceste condiţii verificarea lor nu ar trebui să reprezinte o problemă.

"Dacă nu există nicio problemă, atunci nu cred că ar fi fost o problemă să fie verificate. Asta este doar opinia mea, dar este decizia lor. Văd că nimeni nu a făcut nicio plângere penală până acum", a spus premierul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22