Ciucă, bătaia de joc a lui Cîțu: Nu mai vrea cu USR, trimite guvernul la mâna PSD în Parlament

Redactia | 28.10.2021

Președintele PNL, Florin Cîțu, s-a declarat, joi, încrezător că România va avea guvern săptămâna viitoare.

Pe aceeași temă

Florin Cîțu a declarat că partidul său nu și-a schimbat mandatul și că merge mai departe cu un guvern minoritar, alături de UDMR. Acesta a acuzat apoi USR și PSD că nu au dat dovadă de niciun „act de concesie”.

Florin Cîțu a explicat că în interiorul PNL nu a existat niciun scenariu privind un guvern tehnocrat, așa după cum a cerut zilele trecute PSD și a subliniat că liberalii nu au motiv să schimbe mandatul. Totodată, liderul PNL a adăugat că mâine vor fi două ședințe ale conducerii PNL în care se va stabili strategia pentru instaurarea guvernului Ciucă.

„Mandatul nostru este același. Guvern minoritar, PNL UDMR. Domnul premier desemnat Nicolae Ciucă trebuie să aibă discuții pentru a convinge partidele să susțină un guvern minoritar. (...) PNL a făcut un pas important. A arătat că înțelege importanța momentului prin care trece România. Până azi nu am văzut niciun act de concesie de la USR sau PSD. Au spus că nu vor să vină la guvernare, foarte bine, să voteze acest guvern. La fel și USR”, a afirmat Cîțu.

Premierul interimar spune că negocierile pot continua până în ultimul moment, chiar și după depunerea listei cu miniștrii, care va avea loc sâmbătă.

„Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare”, a spus Cîțu.

Întrebat de jurnaliști dacă este posibil ca guvernul condus de Nicolae Ciucă să fie unul de tehnocrați, Cîțu a spus că „nu a fost făcută această propunere”.

„Toate sunt scenarii. Nicio discuție... eu nu știu dacă domnul Nicolae Ciucă atunci când a discutat cu cei de la PSD (...), cu cei de la USR... nu cred că a fost discutată (această soluție - n.r.). Noi avem un mandat care nu s-a schimbat până acum, pentru că nu am avut motive”, a răspuns președintele PNL.

Acesta a admis că în cadrul PNL vor fi discuții joi și vineri în BEx și BPN pentru a decide ce se va întâmpla cu formarea unui nou guvern.

Acesta a spus că nu ar trebui să fie probleme cu implementarea PNRR anul acesta.

„Am luat și în calcul această variantă, deși este foarte scăzută să nu avem un guvern. Am discutat și în Parlament putem avea un proiect de lege”, a mai spus Cîțu.

Liderul PNL a precizat că negocierile ar putea continua și după depunerea listei de miniștri: „Până în ultimul moment”.

Acesta a spus că relația sa cu Nicolae Ciucă e „foarte bună”. „În aceste zile am stat multe, multe ore împreună”.

„Mandatul nostru nu s-a flexibilizat. Este același: guvern minoritar PNL-UDMR”.

Până azi nu am văzut niciun act de concesie din partea PSD și USR.

Îmi este clar că doar PNL înțelege prin ce trece România, ceilalți doar fac declarații.

PNL a făcut o concesie majoră, a propus un alt premier.

O să fie gata lista de miniștri până sâmbătă.

Azi vom afla varianta finală a guvernului pentru UDMR”, a mai spus Cîțu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi dimineață, în ceea ce privește negocierile pentru formarea unui guvern, că „deja întindem prea mult răbdarea românilor”.

Acesta a spus că discută în continuare cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și că ia în calcul „tot ce este serios pentru deblocarea acestei crize”.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat miercuri că în momentul în care PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi că nu mai negociază cu PSD, reprezentanţii Uniunii sunt dispuşi să înceapă discuţiile în acest sens.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22