Ciucă: Nu cred că certificatul verde va fi adoptat până la finele anului

Laurentiu Gheorghe | 29.12.2021

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că măsura introducerii certificatului verde la locul de muncă nu va fi adoptată de Guvern până la sfârşitul acestui an.

Pe aceeași temă

Premierul a mai spus că Parlamentul este cel care ar urma să ia o măsură în privinţa certificatului verde la locul de muncă. Declarația lui Nicolae Ciucă vine după mai bien de o lună de tensiuni în interiorul Coaliției pe acestă temă și după ce PSD și PNL au evitat să-și asume responsabiltatea pentru introducerea unor noi reguli referitoare la certificatul verde.

 

Întrebat dacă Guvernul ar putea introduce certificatul verde până la sfârşitul acestui an, Ciucă a explicat: "Dacă vă referiţi la săptămâna aceasta, nu cred că va fi adoptat".

 

Totodată, şeful Executivului a spus că Parlamentul este cel care ar urma să ia o măsură în privinţa certificatului verde la locul de muncă, însă a amintit că deja Legislativul este în vacanţă.

 

"Există o ordonanţă de urgenţă în Parlament şi un proiect de lege în Parlament. Ca atare, până ce nu se finalizează unul dintre ele, decizia a rămas să fie luată în funcţie de situaţie şi, în funcţie de situaţie, vom proceda în aşa fel încât ceea ce există ca măsuri în momentul de faţă să poată fi aplicate. În fiecare zi discut cu ministrul Sănătăţii tot ceea ce avem de făcut astfel încât să putem să pregătim întreg sistemul sanitar pentru a face faţă noului val şi, desigur, există şi măsurile concretizate într-un plan", a afirmat Ciucă.

 

Premierul a participat la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, desfăşurată la Horezu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22