Ciucă speră ca până vineri să aibă un mandat extins de negociere pentru realizarea majorității

Laurentiu Gheorghe | 27.10.2021

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat miercuri la sediul PNL că în continuare partidul cere un guvern minoritare PNL-UDMR, variantă exclusă de USR și PSD, dar până vineri speră la o flexibilizare.

Pe aceeași temă

Ciucă a mai arătat că sâmbătă va depune în Parlament programul de guvernare şi lista Cabinetului şi că nu îşi va depune mandatul, relatează News.ro.

Ciucă a precizat că a avut discuţii cu liderul USR Dacian Cioloş şi că urmează să stabilească dacă va mai avea loc o o nouă rundă de negociere.

El a precizat că sâmbătă la ora 24.00 expiră termenul până la care trebuie să vină în faţa Parlamentului cu programul de guvernare şi a dat asigurări că nu îşi va depune mandatul. ”Îmi voi juca şansa până la capăt”, a spus el.

”Până atunci vom avea programul de guvernare şi lista Guvernului depuse la Parlament. Nu este închisă uşa către absolut nimeni, continuăm să discutăm”, a spus el.

Nicolae Ciucă a ţinut să precizeze că în acest moment, mandatul său este să negocieze pentru un guvern minoritar PNL-UDMR.

Despre flexibilizarea mandatului, Ciucă a spus că urmează să fie discutată şi decisă, dacă va fi cazul. Întrebat când ar putea fi luată decizia în PNL, Nicolae Ciucă a spus: „Pot să avansez o dată, nu mai târziu de vineri, vineri este cel mai târziu când putem avea acest BPN”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22