Clanul Ciocan, debarcat de la șefia PSD Caracal. Demiterea, orchestrată de Paul Stănescu

Dora Vulcan | 19.10.2019

PSD Olt a anunțat sâmbătă demiterea deputatului Dan Ciocan de la șefia organizației Caracal a PSD și înlocuirea sa cu Ion Marian Doldurea.

Pe aceeași temă

”Aceste decizii au fost adoptate, întrucât, în cadrul organizaţiei respective, a fost încălcat frecvent şi grav orice principiu al dialogului, care ar fi trebuit să se desfăşoare în interiorul partidului. Conducerea PSD Caracal, prin activitatea sa şi comportamentul adoptat, a adus prejudicii de imagine partidului”, transmite Partidul Social Democrat într-un comunicat remis presei sâmbătă.

Biroul Permanent Județean al PSD Olt a dizolvat conducerea organizației din Caracal și l-a desemnat pe Doldurea Ion Marian ca președinte interimar.

„Conducerea PSD Caracal, prin activitatea sa și comportamentul adoptat, a adus prejudicii de imagine partidului. Regretăm cele întâmplate în cadrul organizației, dar considerăm că decența și dialogul au fost și rămân valori definitorii ale Partidului Social Democrat Olt. Într-o perioadă dificilă, avem nevoie de stabilitate și loialitate, tocmai de aceea, rămânem, ca de fiecare dată, alături de membrii noștri, pe care îi asigurăm de tot sprijinul și experiența politică a conducerii județene și centrale, în realizarea tuturor obiectivelor electorale și de organizare internă”, se mai spune în comunicatul citat.

G4Media scrie că demiterea lui Ciocan este orchestrată de Paul Stănescu, după ce, în timpul verii, Ciocan, împreună cu Darius Vâlcov ar fi încercat să-l îndepărteze pe senator de la conducerea organizației județene Olt.

Dan Ciocan a fost președintele PSD Caracal în ultimii 12 ani și se află la al doilea mandat de deputat.

Împreună cu fratele său, Cornel, Ciocan este unul din liderii unui clan politic care, împreună cu familia Stănescu, exercită controlul asupra județului Olt, așadar demiterea lui Ciocan este o victorie a clanului politic concurent.

Frații Ciocan sunt fondatorii firmei Dancor, un adevărat Tel Drum al județului Olt, abonată la zeci de contracte din bani publici. Clanurile Stănescu și Ciocan au făcut afaceri ani buni, iar răsplata a venit pentru Dan Ciocan sub forma alegerii în Parlament (2012 și 2016, deputat).

Dan Ciocan a fost milițian în epoca Ceaușescu, și-a luat bacalaureatul la 50 de ani și licența în agronomie la Universitatea din Craiova la 56 de ani (CV-ul oficial). Potrivit unei investigații Jurnalul, frații Ciocan au câștigat din contracte cu statul peste 77 de milioane de euro.

Fratele lui Dan Ciocan, Cornel, a fost mai ghinionist: în 2015 a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală într-un dosar DNA în care prejudiciul adus bugetului de stat a fost stabilit la 6,5 milioane de lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22