Claudiu Manda, preferatul lui Liviu Dragnea la Comisia parlamentară pentru controlul SRI

Dora Vulcan | 08.09.2017

Dragnea vrea să-l trimită în fruntea Comisiei pentru controlul SRI pe senatorul PSD Claudiu Manda, un apropiat al Olguței Vasilescu. Manda și-a dobândit notorietatea după ce l-a înjurat pe Facebook pe un român din străinătate dar nici măcar înjurătura nu a reușit să și-o scrie corect românește.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Manda este şi finul lui Valeriu Zgonea, fost parlamentar PSD de Dolj. Într-o şedinţă a Camerei Deputaţilor din 2013, Valeriu Zgonea, pe atunci preşedintele Camerei, i-a dat cuvântul, iar Claudiu Manda a spus la începutul interventiei în plen: „Mulţumesc, naşule!“, relatează jurnaliștii de la Comisarul.ro.

 

 

Întrebat de jurnaliști asupra resorturilor adresării sale, Manda a răspuns: „Păi, nu-i normal să-i spun aşa, dacă el m-a cununat?“.

 

Între timp, Manda a divorţat iar în presa mondenă au apărut informații că ar fi iubitul ministrului Muncii, Olguța Vasilescu. De altfel, imediat după ce au devenit un cuplu, Olguța Vasilescu și-a pus atunci, ca poză de fundal pe facebook, o poză în care Manda o privește drăgăstos.

 

 

 

„Vai, domnul deputat, ce ţăran eşti!“

 

Dincolo de legăturile strânse cu liderii PSD, Claudiu Manda s-a mai remarcat doar printr-un episod scandalos. În decembrie 2015, Manda a postat pe contul său de Facebook o ştire în care se anunţa că autobuzele din Craiova vor fi dotate cu internet gratuit.

 

Sorin Iovu, un român plecat la muncă în Marea Britanie, i-a comentat: „Bă, lumea moare de foame”. 

 

A urmat un schimb de comentarii acide pe Facebook, în văzul lumii, însă Claudiu Manda a mers mai departe şi i-a trimis un mesaj privat lui Sorin Iovu: „Ce tare te dai de la distanţă!“. Românul din Marea Britanie i-a răspuns: „Vrei să ne întâlnim?“. A urmat o replică a parlamentarului PSD care nu poate fi reprodusă, ocazie cu care Manda a arătat că are raporturi delicate cu limba română.

 

Explicația lui Manda când a fost întrebat despre limbajul care nu concordă cu o condiție publică, a fost că: ”Sunt om înainte de a fi politician şi doresc să rămân om şi după ce nu o să mai fiu politician. (…) Recunosc faptul că a fost o greşeală, pe care o regret, să cobor nivelul atât de jos într-un dialog privat, ca de la bărbat la bărbat.“

 

 

Băsescu l-a refuzat ca ministru

 

În 2014, Claudiu Manda a fost propus de premierul Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Bugetului, însă preşedintele de atunci, Traian Băsescu, l-a respins:

 

„Cea mai complexă experienţă a domnului Manda este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo e eventual valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă“, spunea, pe 1 august 2014, fostul preşedinte.

 

Claudiu Manda a condus Casa Studenţilor între 2003 şi 2004.

 

 

A trecut pe la şcoala SRI

 

Claudiu Manda a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, secţia Contabilitate şi Informatică de Gestiune, din cadrul Universităţii din Craiova. În 2005, la un an după ce a ajuns deputat, Manda a trecut şi pe la Colegiul Naţional de Apărare, curs absolvit de majoritatea politicienilor pentru a-şi „coafa” CV-ul. În 2011, Manda a absolvit şi Colegiul Naţional de Informaţii din cadrul SRI, de asemenea o şcoală bifată de cei mai mulţi oameni politici. În 2009 s-a apucat de un doctorat în management la Universitatea Valahia din Târgovişte, pe care nu l-a mai terminat. Este la al patrulea mandat de parlamentar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22