Claudiu Năsui o vrea la Ministerul Economiei și pe fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici

Laurentiu Gheorghe | 28.01.2021

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, (USR PLUS) vrea să o aducă la minister și pe fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici, după ce a renunțat la o fostă turnătoare la Securitate.

Pe aceeași temă

Ministrul economiei Claudiu Năsui este decis să-și formeze echipa cu oameni de la Ministerul Finanțelor. Pe listă nu se afla doar Claudia Florina Prisecaru, acuzată de colaboorare cu Securitatea și cunoscută ca apropiată de fostul ministru Eugen Teodorovici, ci și alte persoane de la Ministerul Finanțelor. Una dintre acestea este Florina Diana Costache, fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro. De altfel, Claudiu Năsui i-a transmis chiar ieri, 27 ianuarie, o adresă ministrului finanțelor Alexandru Nazare, prin care îl roagă să își dea acordul pentru transferul Florinei Diana Costache, scrie HotNews.ro.

„Pentru desfășurarea în bune condiții a activității în instituția noastră, vă rugăm să ne comunicați acordul privind detașarea doamnei Costache Florina- Diana, funcționar public de conducere, șef serviciu gr.II la Serviciul Operațiuni cu Numerar, Integrare și Proiecte de Dezvoltare, Direcția Generală de Trezorerie și Datorie Publică din cadrul Ministerului Finanțelor, la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pe funcția publică de conducere vacantă de șef serviciu gr.II la Serviciul Statistică și Internaționalizare, Direcția Instrumente și Programe Promovare Export din cadrul Direcției Generale IMM și Mediul de Afaceri, începând cu data de 01.02.2021, pentru o perioadă de cel mult 6 luni”, se arată îm adresa transmisă pe data de 27 ianuarie către ministrul finanțelor, obținută de HotNews.ro.

Cine este Florina Diana Costache? Este fosta cumnată a ministrului finanțelor Eugen Teodorovici. HotNews.ro a scris în noiembrie 2018 că aceasta a fost numită de Teodorovici, fără concurs, prin detașare, în funcția de director general adjunct la Direcția Generală Pregătire ECOFIN și Asistență Comunitară, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice. Anterior, ocupase funția de șef serviciu în cadrul unei direcții din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, funcție obținută tot cu sprijinul lui Teodorovici.

În septembrie 2019, au apărut în presă înregistrări audio ale unei discuții dintre două doamne, una presupusă a fi amanta lui Teodorovici, iar cealaltă, fosta sa cumnată. În aceste înregistrări se vorbea despre cum se fac angajările la stat, cu replici de genul "când are interes îşi ridică fusta", iar la un moment dat, printre altele, se menționează că Teodorovici e nervos pentru că nu a putut candida la prezidențiale.

Gruparea Gorj s-ar putea muta la Ministerul Economiei

Dar nu este singura persoană pe care Claudiu Năsui ar intenționa să o aducă la Ministerul Economiei prin detașare de la Ministerul Finanțelor. Ar mai fi Marius Ioan Popescu, care, așa cum scria HotNews.ro în urmă cu un an, a fost adus de la Garda Financiară Gorj de către Claudia Florina Prisecaru. O altă persoană aflată pe listăeste Ion Udroiu, tot fost comisar al Gărzii Financiare Gorj. De altfel, și Claudia Florina Prisecaru tot din Gorj provine. O altă persoană care ar putea fi transferată, potrivit surselor HotNews.ro, este Lilian Zlotea, expert în cadrul serviciului achiziții publice din Ministerul Finanțelor.

Articolul integral îl puteți citi AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22