Claudiu Năsui (USR): Dragnea ne minte în față. Cifrele prezentate de PSD sunt false​

Redactia | 28.01.2019

Deputatul USR Claudiu Năsui, membru în comisia de buget, îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea că "ne minte în față", prezentând cifre false privind economia.

Pe aceeași temă

"Liviu Dragnea prezenta ieri o imagine cu o creștere impresionantă a economiei României. Aceste cifre nu sunt doar exagerate, ci sunt de-a dreptul false. De ce sunt false? Să le luăm pe rând și să vedem care e de fapt diferența dintre veniturile din 2016 și cele din 2018. Prima observație este că Liviu Dragnea compară mere cu pere: veniturile din 2016 nu includ subvenția de agricultură de la UE pe când cele din 2018 o includ. În 2017, pentru a umfla artificial veniturile, PSD-ALDE a decis să includă subvenția agricolă de la UE în bugetul de stat. Până atunci ea nu a fost niciodată prinsă în buget. Motivul este că sunt bani care doar tranzitează contul statului, nu venit al statului. Câți intră, atâția ies. Nu au impact pe deficit. Dar ei au decis să adauge subvenția și pe venituri și pe cheltuieli. Deși nu sunt nici venituri ale statului român, nici cheltuieli ale sale, ci ale UE. Acest artificiu contabil explică 31% din „creșterea” cu care se laudă domnul Liviu Dragnea", spune Claudiu Năsui, membri în comisia pentru buget a Camerei Deputaților, într-un comunicat remis presei luni.


"Poate părea bizar, dar statul își plătește sie însuși impozite în contul propriilor săi angajați. De fapt e normal să fie așa. Nu asta e problema. Dar acei bani nu sunt un venit real al statului. Sunt doar bani mutați dintr-un buzunar în altul. Cu toate acestea apar la venituri. În felul acesta statul ar putea înmulți salarii bugetarilor cu 100 (finanțându-se prin datorie sau creștere de taxe) și apoi să zică „dar uite ce au crescut încasările din impozitele pe salarii”. Astfel, „veniturile” statului din taxe pe care și le plătește sie însuși în contul măririlor de salarii la stat explică încă 26% din cifra lui Dragnea", mai spune Năsui.

Dragnea se laudă cu creșterea impozitelor

"Același Liviu Dragnea, care în campanie promitea că nu va crește nicio taxă, nu doar că a crescut taxele, dar acum se și laudă că le-a crescut. 10% din creșterea cu care se laudă Liviu Dragnea provine din creșterea taxelor și impozitelor. Supraacciza la carburanți (creșterea a accizei cu până la 20%), impozitarea muncii part-time la nivel full-time și alte taxe care au mai fost introduse" susține el.

foto Epoch Times

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22