Claudiu Târziu despre George Simion: M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul, ci doar spatele

L. G. | 19.02.2022

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu spune că a fost „jignit de moarte” de George Simion care i-a mulțumit pentru că nu „l-a trădat” deși i s-a propus acest lucru.

Pe aceeași temă

Într-un mesaj de vineri noapte, George Simion i-a mulțumit colegului de partid că „nu l-a trădat” deși i s-ar fi propus acest lucru.

De cealaltă parte, Târziu s-a declarat „jignit de moarte” de afirmația lui George Simion, care l-ar fi putut crede în stare să trădeze, și a subliniat că „nu întoarce și obrazul”, ci doar „spatele, plin de rănile cuțitelor”.

 

„Am cunoscut sute de foști deținuți politic sub regimul comunist. De la ei am învățat onoarea. Prima grijă a lor, atunci cînd erau arestați de Securitate, era să nu divulge, sub nici un chip, vreun nume de oponent al regimului. Erau bătuți pînă la leșin, își pierdeau părți din trup în schingiuiri, iar unii dintre ei erau uciși, dar nu trădau. Trădarea era echivalentă cu condamnarea la moarte a unui nevinovat. (...) De aceea, simpla bănuială a trădării mi se pare dezonorantă.

 

Slavă Domnului, pînă azi, nici nu și-a permis nimeni să presupună că aș fi capabil să vînd pe cineva. Pînă azi, cînd un frate, încercînd să mă complimenteze, m-a jignit de moarte. Vezi bine, nu l-am vîndut, deși mi s-ar fi propus. Cine ar fi îndrăznit vreodată să-mi propună o asemenea mișelie? Mister! Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor care mi-au fost înfipte în el de-a lungul vieții”, a scris Claudiu Târziu, pe Facebook.

 

Reacția acestuia din urmă vine după ce zilele trecute au apărut informații că George Simion a încercat o alianță cu reprezentanți PMP pentru a forma o alianță politică, lucru dezaprobat de Claudiu Târziu. Ulterior, Simion a afirmat pe Facebook că se află în relații bune cu celălalt co-președinte și i-a mulțumit că nu l-a trădat.

 

„Ieri în BNC am decis împreună convocarea Congresului partidului pe 27 martie. Nu, nu ca să ne unim cu PMP. Îi mulțumesc lui Claudiu-Richard Târziu pentru faptul că nu m-a vândut cum i s-a șoptit în urechi de atâtea ori (și cum mi s-a șoptit și mie). În ciuda a zeci de știri panicarde, unitatea ne va caracteriza și de acum înainte. Iertați-ne, fraților!”, a precizat Simion pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22