Clotilde Armand a câștigat la scor primăria sectorului 1

Redactia | 30.09.2020

Candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 a câștigat cursa în fața actualului primar de la PSD, Dan Tudorache, după centralizarea finală a proceselor verbale din toate cele 166 de secții de vot.

Pe aceeași temă

Diferența dintre cei doi este de 1007 voturi. Clotilde Armand are 40,95% (36.454), față de Dan Tudorache care a obținut 39,82% (35.447).

„Matematic am învins”, a spus Armand în fața BEC sector 1 Ea a avertizat PSD și pe Gabriela Firea să „nu mai încerce să umble la voturi”.

„Victorie pentru bucureștenii din Sectorul 1 și pentru democrație! În ciuda încercărilor disperate ale PSD de a frauda rezultatul scrutinului din 27 septembrie, BEC a consfințit aleger și a avertizaea candidatei USR PLUS ca primar al Sectorului 1. Clotilde Armand este noul primar, iar PSD devine istorie în Sectorul 1. A fost o luptă grea și au încercat, prin orice mijloace, să deturneze voința alegătorilor, dar am fost vigilenți și am reușit să apărăm votul bucureștenilor. De acum înainte, trecem la reconstrucția Bucureștiului, pentru că merităm un sector și o Capitală de care să fim mândri! Vrem să schimbăm în profunzime atitudinea administrației publice. Spunem „Stop!” contractelor umflate din bani publici și administrației „cu pile”. Spunem „Da” sprijinului pentru investitori, strategiei de dezvoltare, transparenței și proiectelor benefice pentru cetățeni. Fără hoție la primărie!”, a scris USR PLUS duminică seara, pe pagina sa de Facebook.

Biroul Electoral Central a amânat pentru miercuri analizarea sesizării formulate de PSD privind renumărarea voturilor din Sector 1 din Bucureşti.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, primarul în funcţie, a anunţat marţi că a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la scrutinul de duminică. Tudorache i-a acuzat pe reprezentanţii USR că ar crea presiune asupra Biroului electoral de sector.

La rândul său, Clotilde Armand a anunţat că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22