Clotilde Armand, candidata USR la Primăria Sectorului 1: PNL trebuie să facă un pas în spate

Laurentiu Gheorghe | 01.03.2020

Eurodeputata USR ​Clotilde Armand și-a lansat, duminică dimineață, candidatura la primăria sectorului 1, promițând că planul său este ca 30% din buget să meargă spre investiții.

Pe aceeași temă

Clotilde Armand a enumerat între priorități reducerea poluării, mai multe spații verzi, păstrarea Pădurii Băneasa, parcări subterane, precum și piețe funcționale.

„În Sectorul 1, PNL trebuie să facă un pas înapoi. Eu am fost în Consiliul Local timp de trei ani, înainte să ajung în Parlamentul European. Timp de trei ani am văzut cum se desfăşoară lucrurile. Când e vorba de interese financiare a mers mereu sistemul transpartinic în Sectorul 1. PNL este acolo împreună cu PSD, cu toate partidele tradiţionale. În Sectorul 1 nu au votat pentru investiţii, nu s-au făcut investiţiile necesare. De 30 de ani, PNL este cu PSD. Au gestionat Sectorul 1 şi vedem o lipsă de investiţii pe care nu putem să o acceptăm într-un oraş european. PNL trebuie să facă un pas în spate (...) Eu prefer, evident, să avem un singur candidat, eu fac un apel la toate partidele să avem un proiect comun pentru Sectorul 1, pe care îl propun eu, pentru că ei au fost incapabili până acum să îl facă”, a declarat Clotilde Armand, potrivit Agerpres.

Ea a enumerat, printre priorităţile programului său, creşterea investiţiilor.

„Este o primărie care, pe cap de locuitor, are acelaşi buget ca un oraş cum este Madrid şi se apropie de Londra. Vom investi masiv. Până acum investiţiile au fost în jur de 5% din buget, noi le vom aduce spre 30% din buget. Am făcut un demers door-to-door, din uşă în uşă, ca să vorbesc cu cetăţenii. Ei îşi doresc un aer curat, îşi doresc spaţii verzi, îşi doresc să păstrăm Pădurea Băneasa. Trebuie să regândim complet PUZ-ul. Ei îşi doresc un oraş care nu fie sufocat de maşini. O să lansăm parcări subterane, ele au fost prevăzute în trecut, dar nimeni nu a îndeplinit aceste investiţii. Ei îşi doresc o viaţă de calitate, un mediu curat, în care să simţim că suntem un oraş european”, a mai spus europarlamentarul USR.

Prezent la lansare, liderul USR, Dan Barna, a susținut că „Clotilde este așteptata solutie pentru Sectorul 1”.

Clotilde Armand a candidat la primăria Sectorului 1 și în 2016, când a pierdut însă în fața pesedistului Dan Tudorache.

Nicușor Dan nu a fost prezent

Merită subliniat că Nicușor Dan, deși este candidatul independent, dar susținut și de USR pentru Primăria Capitalei nu a fost invitat la evenimentul de lansare a lui Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1.

Nicușor Dan, a obținut susținerea PNL pentru o candidatură la Primăria Capitalei, ceea ce a deranjat o parte din conducerea USR. Anunțul a fost făcut de președintele PNL, Ludovic Orban. Cei doi au avut marți o întâlnire în urma căreia au bătut palma pentru o susținere.

Președintele USR, Dan Barna, a avut o primă reacție la anunțul lui Ludovic Orban că PNL îl va susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. „O veste bună”, a scris Barna pe Facebook.

Nicușor Dan este susținut, de asemenea, și de USR București pentru o candidatură, însă în Alianța USR-PLUS acesta îl avea contracandidat pe Vlad Voiculescu. În cele din urmă, Vlad Voiculescu s-a retras din competiția pentru conducerea Bucureștiului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22