Clotilde Armand cere dizolvarea Consiliului Local al Sectorului 1 în justiție

L. G. | 30.03.2022

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat miercuri că va depune plângeri penale pe numele consilierilor PNL și PSD care refuză votarea bugetului și va solicita în instanță dizolvarea CL.

Pe aceeași temă

Clotilde Armand a declarat, miercuri, că în urmă cu două luni a fost pus în dezbatere publică proiectul de buget care cuprinde o lungă listă de investiții.

Aceasta adaugă că în toată perioada de dezbatere publică, consilierii PNL și PSD din Sectorul 1 nu au avut nicio obiecție la proiectul de buget. „A urmat un lung șir de ședințe de Consiliu Local, nouă ședințe pentru votarea bugetului, iar consilierii PNL - PSD au invocat diverse non-motive. Alianța PSD - PNL Sector 1 susține că bugetul local ar fi ilegal. O falsă ipoteză. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic și Economic. Iar consilierii locali nu votează pentru legalitatea unor proiecte - conform Codului administrativ - aparatul de specialitate al primarului se ocupă de aspectele legalității. Să presupunem că ar fi așa cum susțin PNL și PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul în așa zisa legalitate?! Pentru că nu au curaj... Atâta timp cât nu există o decizie definitivă care să ne oblige la plata acestor facturi aflate în litigii, înseamnă că nu avem datorii. E simplu. În acest moment toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianța PNL - PSD. Cei care suferă sunt cetățenii”, spune primarul Sectorului 1.

Armand spune că în acest moment nu se pot plăti bursele școlare, dar și mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net sau plata însoțitorilor acestor persoane. „Pentru că nu avem alte soluție la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic și fără argumente votarea bugetului și în paralel vom depune în Justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia că se joacă cu soarta acestui Sector din motive transpartinice”, mai spune primarul.

PSD: Primarul Sectorului 1 să-și dea demisia

Social-democrații cer demisia lui Clotilde Armand și a consilierilor locali pentru a se organiza alegeri anticipate, este mesajul șefului organizației Sector 1, Florin Manole.

 „Clotilde Armand vrea cu adevărat dizolvarea Consiliului Local? Să mergem la alegeri locale înainte de termen? Perfect! Avem la îndemână un instrument foarte rapid și facil: să își dea demisia, ea și toți consilierii locali. Cu atât mai mult cu cât este primarul-calamitate, celebră pentru gunoiul și șobolanii pe care le-a lăsat în sector. Putem astfel ajunge la alegeri locale foarte repede”, transmite președintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, conform Mediafax.

Consilierii locali PSD, dă asigurări Manole, „vor da curs fără ezitare unui astfel de demers comun”. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, miercuri, că a decis să depună plângeri penale pe numele consilierilor locali din PNL și PSD care refuză votarea bugetului și, în paralel, va depune o solicitare în instanță pentru dizolvarea Consiliului Local.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22