Clotilde Armand către Juncker, Tajani și Macron: coaliția PSD-ALDE mutilează statul de drept

Dora Vulcan | 23.11.2017

Clotilde Armand a trimis o scrisoare deschisa adresata presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, si presedintelui francez, Emmanuel Macron, unde vorbește despre România, "supusa unei campanii continue de dezinformare" a PSD-ALDE.

Pe aceeași temă

 

 

 

Armand vorbește de modificarile care se doresc a fi aduse Legilor Justitiei, care nu sunt menite decat sa "mutileze statul de drept, Justitia si parcursul european al tarii, cu un singur obiectiv: acela de a scapa de diverse anchete penale", spune în scrisoarea sa consilierul local Clotilde Armand, președinte al USR sector 1. 

 

 

Armand aminteste despre amplele proteste din iarna, "atunci cand Guvernul PSD a incercat o prima modificare a Legilor Justitiei. Ne aflam in prezent in fata unor noi tentative de modificare a unor legi fundamentale pentru lupta eficienta impotriva coruptiei".

 

 

Scrisoarea integrală

 

 Președintelui Franței, Emmanuel MACRON

Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude JUNCKER

Președintelui Parlamentului European, Antonio TAJANI

 

               Vă adresez această scrisoare, domnilor președinți, în calitate de cetățean al României și cetățean european, preocupat de soarta acestei țări față de care resimt un atașament profund. În ultimele luni, îngrijorarea unui număr mare de cetățeni a crescut în legătură cu direcția spre care se îndreaptă actuala coaliție de guvernare PSD-ALDE. Liderii acestei coaliții fac tot posibilul să mutileze statul de drept, justiția și parcursul european al țării cu un singur obiectiv : acela de a scăpa de diverse anchete penale. Votul majoritar obținut de aceste formațiuni nu înseamnă o legitimare pentru măsuri care duc la încălcarea angajamentelor ca membri ai Uniunii europene.

              Lupta anti-corupție face parte din angajamentele asumate față de partenerii occidentali și reprezintă o condiție pentru dezvoltarea României. Este convingerea tuturor celor care au manifestat săptămâni întregi iarna trecută, atunci când guvernul PSD a încercat o primă modificare a legilor justiției. Ne aflăm în prezent în fața unor noi tentative de modificare a unor legi fundamentale pentru lupta eficientă împotriva corupției. O comisie specială din Parlament are misiunea să grăbească procedurile de modificare a unui întreg pachet de legi. Guvernul pregătește de asemenea un proiect de cod administrativ care vizează relaxarea criteriilor de integritate și incompatibilitate pentru funcționarii publici. Proiectul de lege ce interzicea unei persoane condamnate penal să devină președintele țării a fost respins în această săptămână de Senat.

               Pe plan economic, ritmul susținut de creștere (apreciat la 8,8%) este dublat de un deficit public care va trece de pragul de 3%, de un deficit al contului curent de peste 4 miliarde de euro și de o rată a inflației de 2,7%. Lipsa de predictibilitate a legislației ridică mari semne de întrebare investitorilor. Numeroase categorii socio-economice au contestat adoptarea noului Cod fiscal, iar prevederile sale vor pune în mare dificultate bugetele locale, de care depinde dezvoltarea comunităților locale.

               În aceste condiții, îmi permit să vă adresez rugămintea să analizați cu atenție evoluțiile politice din România și să sprijiniți proiectele care pot susține dezvoltarea de care are atâta nevoie populația acestei țări, supusă unei campanii continue de dezinformare, dar atașată în continuare ideii europene” 

                                                     

 

 

 

 

foto Press One

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22