Clotilde Armand îi oferă guvernului Orban ”lista odraslelor PSD-ALDE în funcții publice”

Dora Vulcan | 07.11.2019

Europarlamentarul USR Clotilde Armand a făcut publică o listă a ”odraslelor PSD-ALDE”, despre care a spus că o lasă spre uzul guvernului Orban, cu speranța că-i va fi ”de folos”.

Pe aceeași temă

”Las și eu lista aceasta Guvernului Orban. Sper să-i fie de folo”, a scris Clotilde Armand, joi, pe pagina sa de Facebook.


Lista lui Clotilde Armand:

Odrasle PSD-ALDE în funcții publice
- Fiul Vioricăi Dăncilă este angajat la Curtea de Conturi;
- Fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu numit consul la Strsbourg;
- Fiul lui Daniel Barbu (ALDE) consul la Edinburgh;
- Fiica domnului Daea este angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale;
- Fiica lui Florin Iordache lucrează la Cancelaria Băncii Naţionale. În trecut a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Altă întrebare?!
- Fiica domnului Țuțuianu este consilier juridic la Primăria Capitalei;
- Fiul lui Dumitru Buzatu și al senatoarei PSD Gabriela Crețu, numit secretar de stat: ''Îl recomandă cunoașterea limbilor străine'';
- Fiica senatoarei PSD Neamţ Emilia Arcan, a fost numită vicepreşedinte în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici cu rang de secretar de stat;
- Fiul domnului Tudorel Toader s-a angajat ca asistent la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, în condiţiile în care codul de etică al Universităţii interzice angajarea rudelor;
- Fiul șefului PSD Neamț, numit secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului;
- Fiica lui Nicolae Bădălău este angajată la protocolul Aeroportului Otopeni, acolo unde ocupă funcţia de Director al departamentului Conformare, Calitate, Siguranţă şi Mediu;
- Fiica fostului eurodeputat PSD de Bacău Minodora Cliveti este consilier diplomatic la Reprezentanţa României la UE;
- Fiul fostului ministru Victor Paul Dobre, este referent principal la Consulatul României în Chicago;
- Fiul lui Ilie Grădinar zis Ilie Gigacalorie este ambasadorul României în Danemarca;
- Fiica lui Constantin Preoteasa, fost şef al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj, este secretar general în Ministerul Românilor de Pretutindeni. Ea a deţinut, pe rând, diverse funcţii în Ministerul de Externe, înainte de promovarea de la MRP fiind director în cadrul MAE;
- Fiul judecătoarei Maria Huza, fost preşedinte a Tribunalului Bucureşti şi prietenă a fostului ministru PSD Rodica Stănoiu, este secretar I la Ambasada României la Tokyo;
- Fiul fostului şef al organizaţiei de pensionari PSD Dâmboviţa este secretar de stat în cadrul MAE;
- Fiica fostului ministru PSD Constantin Niţă este secretar I la Reprezentanţa României la UE;
- Fiul fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, angajat la ASF.

***

Consulii numiți de Dăncilă, luați la verificat. Cei care nu au legătură cu diplomația, rechemați

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, să verifice numirile făcute pe ultima sută de metri de Viorica Dăncilă la consulatele României în străinătate.

Orban a spus că toți cei care nu au nicio legătură cu diplomația trebuie rechemați în țară.

De asemenea, Orban a mai cerut oprirea tuturor ”simulacrelor” de concursuri demarate la finalul mandatului.

"Va cer sa opriti toate simulacrele de concursuri la care s-a dat drumul pe ultima suta de metri de fostul guvern. De asemenea, ministrul de Externe va rog sa analizati modul in care au fost facute numirile pe pozitiile diplomatice de consul, consul general, sa verificati daca au fost respectate conditiile generale si sa ii rechemati pe cei care nu au avut nicio legatura cu diplomatia si masurile pe care trebuie sa le exercite personalul diplomatic", a declarat premierul Ludovic Orban, la inceputul sedintei de guvern, la care a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a spus că vrea să facă „febră musculară” de la semnat demiteri ale celor care nu au ce căuta pe funcţii-cheie ale statului.

„Păstraţi doar oamenii competenţi, dedicaţi servirii interesului public. Cine e leneş, cine s-a obişnuit să-şi ia leafa fără să facă nimic, să plece. Mai devreme sau mai târziu va pleca. Opriţi toate simulacrele de concursuri! Domnule ministru de Externe, să verificaţi cum au fost făcute numirile de consuli. Să-i rechemaţi pe cei care au fost trimişi neconform”, a declarat Ludovic Orban în prima şedinţă de Guvern.

Şeful Guvernului a subliniat că vrea să demită toate persoanele care au fost numite în baza relaţiilor, nu a profesionalismului lor.

„Aştept să fac febră musculară de la semnare de decizii de demitere a a secretarilor de stat care nu-şi fac treaba. Gata cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat ieri nişte decizii de demitere ale băiatului lui, ale băiatului lui...”, a completat Orban.


***

Guvernul Dăncilă a operat mutări scandaloase în diplomaţie pe ultima sută de metri, chiar şi din postura de interimar, după ce a pierdut susţinerea parlamentară. Posturi de consuli generali şi consuli economici au fost transformate în sinecuri pentru clientela de partid, în dispreţul profesioniştilor din MAE. Tabloul imposturii diplomatice putea avea tuşe chiar şi mai groase, însă alte numiri au fost blocate din calcule strict electorale.


După ce guvernul Dăncilă a căzut în parlament, fostul jurnalist Nelu Barbu, purtător de cuvânt al premierului, care s-a remarcat prin consecvența cu care îi aducea lui Dăncilă paharul cu apă la ședința de guvern și ochelarii la interpelările din parlament, a fost numit consul general al României la Shanghai.

Absolvent al unei obscure facultăți de Drept din Târgoviște, Nelu Barbu a fost numit anul trecut, pe 5 februarie, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului, devenind purtător de cuvânt al guvernului Dăncilă.

Înainte el a fost, în 2017, consilier al ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, în guvernul Grindeanu.

Înainte de a accede în guvernele PSD, Barbu a fost jurnalist în cadrul trustului Mediafax Group, la Gândul.info, apoi realizator de programe radio și editor voce la Realitatea TV, apoi a prezentat vremea la Antena 3, unde a fost și editor de voce, pentru ca în final să fie prezentator la B1TV.

Deputatul PSD Andreea Cosma, fiica baronului de Prahova Mircea Cosma, a fost în cărţi pentru consulatul din Salonic, însă Viorica Dăncilă a refuzat mutarea pe motiv că ar avea de pierdut electoral.

Pe lista pilelor PSD convertite brusc la diplomație se mai află Iulia Adina Schnecker, soţia lui Niels Schnecker, numită la Madrid, acolo unde soţul său are afaceri. Seară de seară, din Spania, Niels Schnecker intră în direct prin telefon la România TV şi la Antena 3 pentru a comenta pe orice subiect: politică, afaceri, crime.

De asemenea, Cezara Simona Steriu, fosta soţie a deputatului Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, a fost reconfirmată în funcţia de ministru consilier în Los Angeles, Statele Unite.

Toate numirile de consuli se fac doar prin Hotărâre de Guvern (HG), fără ca şeful statului, titularul politicii externe, să poată interveni, ca în cazul ambasadorilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22