Clotilde Armand (USR) îl acuză pe ministrul Mediului că a autorizat defrișarea Pădurii Băneasa

Laurentiu Gheorghe | 28.04.2020

Eurodeputata USR, Clotilde Armand, îl acuză pe ministrul Mediului, Costel Alexe, că a avizat Planul Urbanistic Zonal promovat de primarul Sectorului pentru blocuri de 12 etaje în Pădurea Băneasa.

Pe aceeași temă

Europarlamentarul USR Clotilde Armand publica pe Facebook un aviz de mediu emis de Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti, institutie subordonata Ministerului Mediului, condus de Costel Alexe (PNL), pentru un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), promovat de Primaria Sectorului 1 - condusa de Daniel Tudorache (PSD), si face un apel pentru salvarea Padurii Baneasa.

Clotilde Armand a publicat pe Facebook avizul de mediu emis de Agenția Mediului București, care este subordonată Ministerului Mediului, condus de liberalul Costel Alexe, pentru Planul Urbanistic Zonal prin care se permite defrișarea parțială a Pădurii Băneasa și reîncadrarea acesteia în zonă construibilă, aici fiind prevăzută ridicarea unor blocuri de 12 etaje.

„În plină pandemie, administrația lucrează pe șest pentru interese private, în detrimentul nostru al tuturor, împotriva protecției sănătății noastre. Nu ne spuneți că nu e grav cum încearcă să ne convingă primarul PSD. E foarte grav și ar fi trebuit să vegheați ca acest aviz să nu fie acordat,” susține Armand.

Ea il acuza pe ministrul Mediului, Costel Alexe (PNL) ca ar fi avizat un PUZ pentru mafiotii imobiliari nu pentru cei 6.100 de cetateni care au semnat impotriva acestui PUZ. Clotilde Armand ii cere demisia politicianului liberal.

„Nu vrem mall-uri, nici vile, nici cluburi, vrem padurea sa ramana padure. Nu ati inteles acest mesaj simplu al bucurestenilor si de aceea va solicit demisia. Cand dna Firea v-a atacat de dragul politicii, v-am aparat. Acum, insa e mai bine sa demisionati. Poate exista inca oameni curajosi care sa lupte pentru interesele cetatenilor”, concluzioneaza europarlamentarul USR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22