Clotilde Armand vrea să ia de la Primăria București parcurile Cișimigiu și Herăstrău

Redactia | 03.08.2021

Consiliul local al Sectorului 1 discută în ședința de marți un proiect de hotărâre prin care cere Consiliului General al Primăriei București să cedeze primăriei parcurile Cișmigiu și Herăstrău.

Pe aceeași temă

Consiliul local al Sectorului 1 discută în ședința de marți un proiect de hotărâre prin care cere Consiliului General al Primăriei București să cedeze primăriei conduse de Clotilde Armand cele mai mari parcuri din capitală – Herăstrău (actualul Parc Regele Mihai) și Cișmigiu.

Proiectul postat pe site-ul primăriei de sector arată că cele două parcuri sunt într-o ”stare deficitară” din cauza buruienilor, gropilor și nefuncționării rețelelor publice.

Proiectul inițiat de Clotilde Armand prevede investiții totale de 170 de milioane de lei în cele două parcuri.

Proiectul vine pe fondul criticilor tot mai dure la adresa primarului general, Nicușor Dan, în legătură cu lipsa investițiilor în rețeaua de parcuri pe care o gestionează prin intermediul Administrației Lacuri și Parcuri (ALPAB). Nicușor Dan e criticat și pentru gunoaiele strânse în parcuri.

Motivația cererii:

”Având în vedere starea deficitară în care se află aleile pietonale ce se pierd în buruieni și gropi, spațiile verzi, mobilierul urban și locurile de joacă și a grupurilor sanitare ce sunt închise cu lacăt din cadrul Parcului Regele Mihai I și a Parcului Istoric Cișmigiu, este necesară intervenția de urgență a autorității publice de la nivelul Sectorului 1 în vederea remedierii stării de fapt actuale cât și în vederea reamenajării și sistematizării acestora”.

Ce vrea să facă Primăria Sectorului 1:

  • În Parcul Herăstrău: reabilitarea aleilor pietonale, a instalațiilor de irigat, a locurilor de joacă și a spațiilor verzi.

  • În Parcul Cișmigiu: reabilitarea aleilor, a gardului, a rețelelor de iluminat și de apă, refacerea podului cu nuc, a foișorului, a grupurilor sanitare, a Izvorului lui Eminescu, a terasei trandafirilor, dotarea cu mobilier urban și introducerea unui sistem de monitorizare video.

Costurile estimate pentru refacerea Parcului Herăstrău: 109 milioane lei
Costurile estimate pentru refacerea Parcului Cișmigiu: 61 milioane lei

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22