Clujenii care vin pe jos la marșul din Capitală, din 20 ianuarie, au parcurs prima sută de km

Dora Vulcan | 13.01.2018

Clujenii care au pornit pe jos spre Bucureşti, ca să participe protestul din 20 ianuarie împotriva legilor Justiției au parcurs prima sută de kilometri. Ei au ajuns la Tg. Mureş, unde au fost întâmpinați cu entuziasm, ca în toate localităţile prin care au trecut.

Pe aceeași temă

 

 

 

Clujenii au ajuns în Tîrgu Mureş după trei zile de mers pe jos și au fot impresionați de reacția oamenilor din localităţile prin care au trecut.

 

„Au fost primării care au ieșit cu ceai... Foarte frumos. Au fost oameni simpli, care tot așa ne-au întâmpinat pe drum cu un sandvici... Au fost unele gesturi aproape emoționante”, a spus Sorin Bobiş, intervievat de Digi 24. 

 

Protestatarii parcurg, în medie, cam 40 de kilometri pe zi. Iar pe drum li se alătură noi oameni care vor să participe la Marşul Speranţei, chiar dacă nu s-au născut în România.

 

„Eu sunt aici de 15 ani și, chiar dacă sunt francez, mă simt român. Să știți că nu mă gândeam să aibă un efect așa de impresionant. Vedem, toată lumea se bucură, toata lumea ne claxonează pe drum”, a spus Alexandre Lacaille.

 

„Avem, din câte am înțeles, și trei reprezentanţi din Tîrgu Mureș care se vor alătura grupului. O să merg și eu cu ei doar o perioada mai scurtă, dar o să fiu la București”, a spus Claudiu Vlas.

 

Drumul nu este unul ușor: ”A fost destul de greu, sper să-mi revin pe parcurs și să ajungem cu bine la București”, a spus Sorin Popoviciu.

 

Manifestanţii vor trece zilele următoare prin Braşov şi Ploieşti.

 

Şi-au propus să ajungă în Bucureşti pe 20 ianuarie, pentru a participa la cel mai amplu protest anunţat pe internet anul acesta, faţă de modificarea Legilor Justiţiei, mai scrie sursa citată. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22