CNA: Campania pentru referendum nu va fi difuzată în regim de interes public. Este 100% electoral

Laurentiu Gheorghe | 22.05.2019

CNA a respins marți cererea președintelui Iohannis de a recomanda televiziunilor să difuzeze spotul audio-video realizat de Președinție pentru participare la referendumul pe justiție.

Pe aceeași temă

Cererea Administrației Prezidențiale a fost respinsă în ședința de marți a CNA. Pentru transmiterea in regim de anunț de interes public la SRR si SRTV s-au înregistrat cinci voturi favorabile, față de minim șase pentru a fi adoptată.

Presedintele CNA, Monica Gubernat, a sustinut ca spotul este "100% electoral" si nu poate fi considerat mesaj de interes public.

În schimb, prutătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a susținut că spotul urmărea conștientizarea cetățenilor în legătură cu importanța votului.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi, a afirmat ca acest spot are rolul de a prezenta ce se intampla la referendumul din 26 mai.

"Dorim sa informam cetateanul si sa sporim gradul de constientizare a cetatenilor in legatura cu importanta referendumului national. Solicitam CNA sa adopte cu celeritate o recomandare de difuzare a acestui spot audio-video realizat de Administratia Prezidentiala. (...) Va fi vorba despre un regim de anunt de interes public catre televiziunile nationale si locale. (...)

In cazul in care CNA considera ca recomandarea nu poate fi remisa catre posturile comerciale, solicitam CNA sa adopte recomandarea de difuzare a spotului audio-video realizat de Administratia Prezidentiala pentru prezentarea referendumului in regim de anunt de interes public de catre SRTV si SRR", a spus Dobrovolschi.

Ea a adaugat ca este vorba despre "un mesaj non-comercial".

"Prezenta presedintelui Romaniei in acest spot e una justificata, nu exista niciun interes electoral la mijloc. Nu e candidat presedintele Romaniei la nimic in acest referendum”, a explicat purtătorul de cuvânt prezidențial.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22