CNA s-a reunit in prima sedinta dupa campania electorala

T.d. | 09.12.2014

Pe aceeași temă

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) s-a reunit in prima sedinta dupa o pauza de cateva saptamani, ocazie cu care institutia s-a declarat covarsita de reclamatiile primite in legatura cu prestatia televiziunilor in campania pentru alegerile prezidentiale, potrivit Hotnews.

CNA s-a intrunit, astazi, pentru prima data dupa mai multe saptamani - inclusiv o buna parte din campania electorala - in care n-a putut functiona deoarece nu avea suficienti membri pentru a tine sedinte. Saptamana trecuta, Parlamentul a validat doi membri, iar astazi a fost prima zi in care Consiliul a putut avea cvorum de sedinta.

Pe ordinea de zi au fost incluse discutii despre emisiunile difuzate de toate posturile de stiri in ziua turului II si in sambata precedenta. Membrii CNA au putut urmari, insa, doar secvente de la Antena 3 (prima in ordine alfabetica, in randul televiziunilor de profil), pentru care au existat 58 de reclamatii doar pentru weekend-ul alegerilor.

Printre elementele reclamate se numara atacurile neintrerupte la adresa lui Traian Basescu, legaturile facute de prezentatori intre regimul Basescu si oamenii care trebuie sa voteze asa incat sa se petreaca "intr-adevar" schimbarea, critici la adresa "mesajelor de dezbinare", stiri despre pensiile marite pentru profesori, afirmatiile ca oamenii care au iesit duminica in strada, la Bucuresti, au fost manipulati.

Presedintele CNA, Laura Georgescu, a plecat din sala si nu a fost de fata cand s-au urmarit si discutat prestatiile electorale de la Antena 3.

Dupa ce membrii sai au urmarit timp de peste doua ore si jumatate secvente inregistrate doar la emisiunile Antenei 3 si doar in zilele de 15 si 16 noiembrie, CNA a decis sa amane o sanctiune, urmand sa faca o monitorizare completa, pentru cele doua zile, si pentru celelalte posturi de stiri. Pentru aceste posturi existau, deja, monitorizari bazate pe reclamatii, dar nu au mai putut fi discutate azi pentru ca analiza pe Antena 3 a durat prea mult.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22