CNCD s-a autosesizat după ce Firea a spus că biroul lui Orban de viceprimar arăta ca un bar de negri

Dora Vulcan | 11.12.2019

CNCD s-a autosesizat împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, după ce aceasta a spus despre biroul fostul viceprimar Ludovic Orban că arăta ”ca un bar de negri”.

Pe aceeași temă

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosezisat după ce Gabriela Firea a declarat, duminică, într-o intervenție televizată, că Ludovic Orban stătea în biroul de viceprimar ”care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane pestilenţiale”, a declarat pentru G4Media.ro președintele CNCD, Csaba Astalosz.

Criticată, pe fondul crizei de căldură și apă caldă din București, de premierul Ludovic Orban, care a spus despre rezultatele mandatului ei de primar general că ”sunt egale cu zero”, Gabriela Firea a declanșat un atac furibund la adresa premierului invocând presupuse confesiuni făcute de angajați din primăria Capitalei din perioada în care Orban era viceprimar al Capitalei.

„Cine seamănă vânt culege furtună. Dacă azvârli niște sute de milioane în niște societăți care nu fac nimic, societăți ale primăriei care nu face altceva decât să angajeze clientela politică, de se plătesc salarii mai mari decât în sectorul privat, nu e de mirare că, dacă stai și realizezi, rezultatele mandatului sunt aproape egale cu zero", a spus Ludovic Orban săptămâna trecută.

Evaluarea dură făcută de Orban a atras un atac suburban din partea Gabrielei Firea care, după ce s-a autovictimizat, a recurs la atac la persoană, vehiculând bârfe pe care le-ar fi auzit de la angajații primăriei.

„Domnul Orban a declanșat jihadul împotriva mea și trebuie să mă atace pe mine. Discută cu tot felul de jurnaliști de investigații, să scormonească, să inventeze ceva în legătură cu mine, doar-doar mă vor schimba de la Primăria Generală. Încearcă să racoleze oameni din echipa mea, încearcă să schimbe majoritatea din Consiliul General”, a răspuns Gabriela Firea.

„De când era viceprimar, stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu țigări, numai cu persoane pestilențiale și văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depășească acel nivel”, a spus Firea care a adăugat că Orban este „egal cu Dragnea”.

„Din punctul meu de vedere Orban este egal cu Dragnea, asta e concluzia pe care pot să o trag, de vreme ce domnul Orban a vorbit în stânga și în dreapta, dat un guvern jos, nu ca să le fie mai bine românilor, ci ca să adune oameni PPE în plenul european. Țevile nu se repară nici cu whiskey, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină. Asta făcea când era viceprimar, probabil că asta face și acum” , a mai spus Firea.

Între timp, avariile se țin lanț la fosta companie RADET, iar mii de bucureșteni din sectoarele 2 și 3 au petrecut Sfântul Nicolae și se pregătesc să petreacă și restul sărbătorilor fără apă caldă și căldură.

Câteva sute de protestatari au manifestat săptămâna trecută în fața primăriei Capitalei într-un protest inedit ”al ligheanelor”, reclamând că, la 30 de ani de la Revoluție, bucureștenii se spală ca pe vremea comunismului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22